Un tânăr de 16 ani căutat pentru crime şi atacuri cu bombă, prins în România şi predat autorităţilor suedeze

0
Publicat:

Un adolescent de 16 ani, cu cetăţenie suedeză, membru al unei grupări criminale care se ocupa cu comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă, a fost predat, miercuri, de poliţiştii români, unei escorte din Suedia pentru a fi dus în ţara natală, anunță Agerpres.

Politie Investigatii Criminale FOTO Mircea Moira / Shutterstock
Politie Investigatii Criminale FOTO Mircea Moira / Shutterstock

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, tânărul este urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă şi a fost depistat pe 7 februarie de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional.

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite