Un șofer român de TIR a salvat o fetiță de la moarte, în Italia. Mesajul emoționant al familiei micuței: „Ești fantastic, omule!”

0
Publicat:

Un șofer român de TIR a reușit să salveze de la moarte fetița unei familii din Vaslui stabilite în Piacenza-Italia. Bărbatul și-a riscat viața ca să evite o tragedie.

Adi Rus, șoferul salvator. FOTO Facebook Ilie Matei
Adi Rus, șoferul salvator. FOTO Facebook Ilie Matei

Eroul salvator se numește Adi Rusu, iar întâmplarea a fost relatată pe grupul nostru CSPFE.RO Romania Truckers Team de către mama fetitei, apoi distribuită de un alt șofer de TIR, Ilie Matei. 

Suntem Fam. Băcăoan și după multele căutări și foarte multe îndrumări din partea prietenilor și colegilor soțului meu... am reușit și noi să intrăm în "curtea" dumneavoastră... Suntem din Adjud, Vrancea... Dar stabiliți în Italia (Loc. Castel San Giovanni, Prov. Piacenza)... unde avem o mică afacere (Bar-Trattoria)... Am decis să ne stabilim în Italia pentru un viitor decent pentru noi și fetița noastră”, a relatat mama copilei.

„Ne-a salvat fetița de la moarte”

Fetița fost la un pas de moarte după ce a ieșit din bar și a ajuns pe carosabil, unde puțin a lipsit ca o mașină plecată în trombă să o spulbere. 

Am intrat pentru că ieri în jurul orelor 15.00 în fața barului s-a întâmplat un miracol, o minune... nici nu știu cum să o numesc... Și asta datorită acestui șofer de tir ,care ne-a salvat fetița de la moarte... Deci nu mi-am revenit nici acum... De-aici începe totul... Ieri în jurul orelor 15.00 în fața barului s-a oprit aceastî minune de om... a intrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări Winston Blue... bineînțeles că a plătit... Eram în bar cu soțul și fetița... La un moment dat... cu activitatea aferentă, fetița nu mai era lângă mine... și văzând ușa larg deschisă de la bar m-am gândit că e cu taică-su pe afară... De unde??? Apoi deodată se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în trombă... ceva puternic ca și zgomot și se auzea zgomotul specific vitezei excesive...”, a mai povestit mama.

„Am ieșit urlând din bar”

Prezența de spirit și curajul șoferului de TIR Adi Rusu au făcut ca micuța să fie vie și astăzi.

„Ce face acest șofer de tir??? A scăpat cafeaua pe jos... și asa de rapid a ieșit din bar, că încălțămintea i-a rămas înăuntru... Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă (...)... după care tot de-a rostogolu până în partea cealaltă a drumului... Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar... imediat ajunsese și soțul...”, a mai povestit mama fetiței. 

„Ne luase plânsul... Inimaginabil ce trăiam”

Copila s-a ales doar cu câteva mici zgârieturi și o sperietură zdravănă.

„Dar pe el l-a atins oglinda acelei mașini... Rămăsese acolo jos cu fetița în brate, plini de praf, desculț... și unul din brațe îi sângera foarte tare... În cele din urmă și-a rupt bluza de pe el ca să se bandajeze cumva... L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel... Și nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât sa aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace........ Ne luase plânsul... Inimaginabil ce trăiam.... Se grăbea sa ajungă la descărcare... și în cele puține cuvinte cât am vorbit, ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire... Și-a plecat !!! ... săracu... nu a mai băut nici cafeaua... și-a uitat și țigările și portofelul cu actele”, a mai relatat mama pe același grup de Facebook.

„Fetița mi-a spus că ea nu a știut ca Ironman lucrează pe camion”

Inclusiv poliția italiană a confirmat faptul că șoferul român a făcut diferența între viață și moarte, în cazul fetiței românilor din Vrancea stabiliți în Piacenza.

„Poliția a văzut absolut toată scena pe camerele instalate... iar după terminarea cercetărilor ... ne vor da și nouă înregistrările... Au spus că dacă nu se arunca... masina îi omora pe amândoi... dar a fost extrem de rapid... Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj... Soțul meu mi-a spus ca îl știe și că e foarte cunoscut... și că e în persoana Domnului Adi Rusu... ulterior am identificat persoana văzând această fotografie... Ce om... Datorită actului său încă mai suntem părinți... ca să nu mai vorbim că fetița mi-a spus că ea nu a știut ca Ironman lucrează pe camion..... Nici nu știam dacă sa râd sau să plâng... însă un lucru este sigur ... rămâi EROUL familiei noastre pe veci...”, a mai scris mama.

Cu ajutorul unor prieteni, părinții au reușit să-l contacteze pe salvatorul fiicei lor.

„Am reușit sa luăm legătura cu dumnealui... și când consideră de cuviință o să dăm Cezarului tot ce e al Cezarului.... Adi Rusu.... Ironman ul fetiței mele. Ești fantastic omule.... Ne închinăm cu stimă și deosebită admirație”, i-a transmis familia Băcăoan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite