Copil de 5 ani, căzut de pe o tiroliană din Vatra Dornei. Băiețelul s-a lovit la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul s-a petrecut în parcul municipal din stațiunea Vatra Dornei. Copilul a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu un traumatism la cap și a necesitat îngrijiri medicale.

Ambulanța a transportat copilul rănit la spital SURSA Arhivă
Ambulanța a transportat copilul rănit la spital SURSA Arhivă

Un copil de 5 ani s-a rănit la joacă, pe când era cu părinții săi, în parcul municipal din stațiunea Vatra Dornei din Suceava.

Copilul a căzut de pe tiroliana amplasată în locul de joacă din parc. Tiroliana respectivă are o distanță de parcurgere de circa 25 metri, pe un funicular, cu ajutorul unui element culisant prevăzut cu scaun.

Conform polițiștilor, minorul, ajutat de tatăl său, a urcat pe elementul culisant al tirolianei dar, după ce a început deplasarea pe coardă, la capătul cursei, s-a dezechilibrat, și-a desprins mâinile de pe elementul de culisare și a căzut pe sol, lovindu-se.

Mama acestuia a sunat disperată la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță care i-a acordat copilului primele îngrijiri iar apoi l-a transportat la spitalul din Vatra Dornei.

Medicii de la Urgențe au stabilit că băiețelul are un traumatism cranio-cerebral, în starea lui nu este gravă.

Polițiștii au deschis în acest caz dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Ei vor să stabilească toate circumstanțele în care s-a petrecut acest accident. 

Tiroliana, o joacă periculoasă

Un accident cu efecte mult mai grave s-a petrecut pe 18 februarie a.c, la tiroliana din Gura Humorului din Suceava.

Atunci, un turist din Galați s-a rănit foarte grav când s-a izbit de copaci în timp ce se dădea cu tiroliana.

La momentul accidentului era în vigoare un cod de vânt puternic.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu insuficiență respiratorie și șoc hemoragic prezentând traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu fracturi costale și hemotorax, traumatism abdominal cu ruptură mezenterică și contuzie de vezică urinară.

După ce a fost stabilizat la Urgențe, turistul a fost dus direct în sala de operație de la Chirurgie Generală. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite