Un român aflat la cules de sparanghel în Germania a murit de COVID-19. Câţi sezonieri vor să recruteze fermierii germani în lunile aprilie şi mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj ca să plece sezonieri în Germania FOTO Mediafax / Raul Ştef
Românii s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj ca să plece sezonieri în Germania FOTO Mediafax / Raul Ştef

Un cetăţean român plecat în Germania la cules sparanghel a murit în urma infectării cu noul coronavirus, scrie Der Spiegel. Victima, în vârstă de 57 de ani, a fost găsită decedată în casă, în data de 11 aprilie, a confirmat şi Ministerul de interne din Stuttgard.

Muncitorul sezonier român lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel. Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă şi nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi.

Decesul a fost confirmat de MAE de la Bucureşti, care menţionează că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germania din luna martie, activând ca lucrător sezonier.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român şi acordă asistenţă inclusiv pentru demersurile de repatriere, arată digi24.ro.

"Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă", arată MAE.

80.000 de sezonieri în două luni

Cererea pentru lucrătorii sezonieri este mare în Germania, în special în cazul recoltelor de sparanghel aflate acum în plină dezvoltare. Companiile de fructe, legume şi vinicultură caută urgent mână de lucru. Majoritatea muncitori din Germania provin din ţări din Europa de Est, cum ar fi România, Bulgaria sau Ungaria, arată stripes.com. Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, a declarat recent că în luna aprilie vor ajunge în Germania 40.000 de lucrători sezonieri. În plus, tot atâţia sezonieri vo mai ajunge în Germania ân luna mai 40.000 în mai. „Este o veste importantă şi bună pentru fermierii noştri”, a spus Kloeckner. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite