Un nou atac cu drone rusești în porturile Reni și Ismail din Ucraina. Imaginile au fost filmate de pe malul românesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a atacat din nou porturile Reni și Ismail din Ucraina, aflate la granița cu România. Imagini cu atacul aerian, care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, au fost filmate de marinari români aflați la câteva sute de metri distanță. Bubuiturile s-au auzit și în Galați.

Potrivit reprezentanților Căpităniei Galați, s-au auzit bombardamente dinspre Reni între orele 2.00 și 4.00 ale nopții de marți spre miercuri.

De asemenea, un atac cu drone a vizat și portul Ismail, situat mai la sud de Reni. Atacul aerian a fost filmat de pe Dunăre de marinari români aflați la câteva sute de metri distanță.

Potrivit tv8.md, forțele aeriene ucrainene au anunțat miercuri că un grup mare de drone rusești a ajuns la gurile Dunării și s-a îndreptat spre portul Ismail din Ucraina, în apropiere de granița cu România.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Ismail, în jurul orei 01.30 noaptea, să se pună la adăpost. Alerta aeriană a fost anulată o oră mai târziu.

Un nou atac cu drone rusești lângă România
Un nou atac cu drone rusești lângă România

„Scopul principal este infrastructura portuară și cerealieră din sudul regiunii. Depozitele și hambarele au fost avariate în urma loviturilor inamice asupra unuia dintre porturile Dunării. Incendiile rezultate au fost eliminate rapid de către angajații Urgenței de Stat”, a declarat Oleh Kiper. 

Potrivit Agerpres, atacul s-a soldat cu avarierea unor silozuri de cereale.

Rușii au efectuat anterior două atacuri cu drone asupra porturilor Reni și Ismail, devenite cruciale pentru exportul de cereale ucrainene după retragerea Moscovei din Inițiativa privind Marea Neagră.

Primul atac cu drone a avut loc în noaptea de 23 spre 24 iulie 2023 împotriva portului Reni, situat la aproximativ 25 de kilometri de Galați. Potrivit directorului Capitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză, după momentul exploziilor din portul Reni, șase nave românești au solicitat permisiunea de a traversa Dunărea pe malul românesc. Vapoarele nu au suferit avarii.

Un al doilea atac a avut loc în noaptea de 1 spre 2 august împotriva portului Ismail, soldându-se cu avarierea unor silozuri și clădiri administrative. Portul Ismail este situat vizavi de cătunul românesc Plauru, județul Tulcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite