Noi imagini cu atacul rusesc asupra portului ucrainean Reni. „Stai lângă copac! Ferește-te!” VIDEO

0
Publicat:

Noi imagini ale atacului cu drone din portul ucrainean Reni au fost surprinse de doi tulceni. Atacul a avut loc la doar 200 de metri de granița cu România. Cei doi tulceni se aflau în portul ucrainean când drona a explodat aproape de ei. Cei doi nu au avut de suferit.

Cei doi bărbați care au surprins atacul de noaptea trecută au filmat cu telefonul mobil și s-au adăpostit după un copac, scrie Digi24.

Portul Reni, unde se află multe silozuri de cereale, se află la aproximativ 20 de km distanță de orașul Galați. Trei depozite vizibile de pe malul românesc au fost bombardate, precum și punctul de control al portului. Personalul a fost evacuat, iar echipamentele au fost oprite și se lucrează la scoaterea molozului din clădirea punctului de control. 

Portul Reni a fost bombardat FOTO Captură video
Portul Reni a fost bombardat FOTO Captură video

Șase nave românești care se aflau în portul Reni pentru a fi încărcate cu cereale au fost scoase din port și acum se află la mila marină 74, în zona de ancoraj.

Autoritățile navale române spun că, cel mai probabil, acestea se vor întoarce pentru a continua încărcarea.

Una dintre cele șase nave a fost bombardată noaptea trecută. Are toate geamurile de la puntea de comandă sparte, dar este funcțională.  Navigația pe Dunărea maritimă, pe sectorul românesc, nu este afectată.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite