Navă românească, avariată în portul ucrainean Reni după atacul rusesc de luni. Anunțul MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții oficiului consular al României la Odesa au fost informați de către autoritățile ucrainene cu privire la avarierea unei nave românești în urma atacului rusesc din dimineața zilei de 24 iulie. Potrivit informațiilor, nava a suferit avarii ușoare și și-a continuat deplasarea.

Atacul cu dronă de la Reni FOTO Captură video
Atacul cu dronă de la Reni FOTO Captură video

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că nu există cetățeni români răniți în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

După informațiile apărute în presă conform cărora o navă românească a fost implicată în incident, MAE s-a autosesizat și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile ucrainene competente din regiune, pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor implicate, precum și împrejurările în care s-a produs incidentul. Două porturi ucrainene, respectiv Reni și Ismail, au fost atacate cu drone și rachete, în noaptea de duminică spre luni. Atacurile au avut loc în apropierea graniței dintre Ucraina și România.

Patru oameni au fost răniți

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale, mai arată sursa citată.

Cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite