Un nou atac al Elenei Udrea: Măi lichelelor, voi credeţi că toate abuzurile pe care le faceţi vor rămâne neplătite?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea a lansat joi un nou atac pe Facebook împotriva fostului adjunct de la SRI Florian Coldea şi a presei. Asta după ce miercuri a acuzat că are dosare penale pentru că a sprijinit diferite persoane pentru a obţine funcţii în politică sau în presă.

În mesajul postat pe Facebook, Elena Udrea s-a referit la plecarea din ţară a lui Radu Mazăre şi a lui Sebastian Ghiţă. În cazul lui Ghiţă, Udrea a scris că nu există un interes al fostului şef de la SRI şi al justiţiei de a-l readuce în ţară, pentru că ar putea face publice nu doar dovezi vacanţelor pe care li le-a plătit sau casete cu el şi cu şefa DNA Laura CodruţaKovesi „prin vie“, ci şi dovezi ale afacerilor pe care le-au împărţit.

„Coldea şi câţiva ai lui, rămaşi încă pe la butoanele puterii oculte din România, se dau acum de ceasul morţii cum a plecat Mazăre din ţară şi a cerut azil pe undeva. Două lucruri vreau să spun, acestor nemernici:
1) Dacă ce se întâmplă în România şi în special în justiţie este corect şi conform cu legislaţia internaţională privind drepturile omului şi etc., atunci Mazăre va veni fedeleş înapoi, la cererea autorităţilor noastre. Deci nu au de ce să îşi facă griji, nu-i aşa?
2) Ce se mai întâmplă cu Ghiţă??? Aud? Ce a mai făcut Sistemul să îl aducă în ţară? Nu le mai aud gura nici slugilor din presă gen Tapalagă, Dogioiu şi alţii de teapa lor!!! Nu vă interesează să îl aduceţi pe “fugarul” Ghiţă înapoi? Evident că nu! Pentru că vă e frică de ce poate spune şi proba Ghiţă. Că poate să scoată nu doar biletele de vacanţă la Paris, Dubai, Seychelles etc., pe care vi le-a plătit, casete cu Coldea şi Kovesi pe la vilele lui şi prin vie, ci chiar dovezi ale afacerilor pe care le-aţi împărţit şi multe altele facute la cererea voastră!“, scrie Udrea, potrivit News.ro.

Ea remarcă şi faptul că nici audierea video nu s-a mai făcut în cazul lui Ghiţă.

„Măi lichelelor, ca să mă exprim deja consacrat, voi şi cei din justiţie şi presă care vă slujesc şi vă execută ordinele! Voi credeţi că toate abuzurile pe care le faceţi, vor rămâne neplătite? Credeţi că dacă prostiţi 200.000, 500.000, chiar şi un milion de români cu “lupta împotriva corupţiei”, o să scăpaţi fără să răspundeţi?“, întreabă fostul ministru.

Ea avertizează şi în legătură cu „postacii“ care scriu pe pagina ei.

„Vedeţi că dacă vă mai puneţi postacii să scrie mesage pe pagina mea, vă demasc toate conturile false cu care încercaţi să manipulaţi cititorii. Vă credeţi deştepţi? Aţi uitat că m-aţi făcut “regina postacilor”?“, îşi încheie Udrea postarea.

Dosarele Elenei Udrea

Reacţia Elenei Udrea are loc în contextul în care Curtea Supremă este aşteptată să dea un verdict definitiv în dosarul „Gala Bute“, în care fostul demnitar a fost condamnat, pe fond, la 6 ani de închisoare cu executare, pentru corupţie.

Elena Udrea a adunat pe numele său patru dosare penale. Concret, în 27 martie 2017, instanţa de fond a condamnat-o la 6 ani de închisoare pe Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, ea fiind achitată pentru acuzaţia de folosire de acte sau declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene.

Dosarul Microsoft este primul dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea, în februarie 2015. Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, legat de contractul principal şi actele adiţionale privind achiziţionarea de licenţe Microsoft în 2009, dar şi legat de contractul e-România.

Un al treilea dosar penal, deschis pe numele Elenei Udrea în decembrie 2015,  vizează modul în care ea a obţinut un credit de peste trei milioane de euro, pentru o investiţie imobiliară. Împrumutul ar fi fost obţinut de la BRD în condiţii ilegale, între 2007 şi 2010, potrivit procurorilor DNA, cu ajutorul complice al fostului director Sorin Mihai Popa. Creditul de 3.280.000 euro i-a fost acordat Elenei Udrea în regim Private Banking (client privilegiat), iar destinaţia banilor era dezvoltarea unui proiect imobiliar pe malul lacului Chitila.

La 20 decembrie 2017, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, în dosarul Hidrolectrica. Fostul ministru este acuzat că a cerut cinci milioane de dolari - din care a primit 3,8 milioane - de la un om de afaceri pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite