Un monument în memoria lui Gheorghe Ursu, disidentul ucis de Securitate: „Criminalii, legal disculpați, sunt liniștiți la bătrânețe cu pensiile speciale“

0
Publicat:

Jurnalistul Ștefan Niculescu-Maier a inițiat o subscripție publică pentru ridicarea în București a unui monument în onoarea inginerului Gheorghe Ursu, ucis de torționari în închisoare.

Inginerul Gheorghe Ursu
Inginerul Gheorghe Ursu

„Pentru că greșelile uitate din trecut se vor repeta ori de câte ori se va ivi ocazia. Pentru că România este cumva corigență la capitolul solidaritate și românii ar putea da o șansă demonstrării contrariului. Un monument în memoria lui Gheorghe Ursu ridicat prin subscripție publică reprezintă o astfel de șansă!” scrie Ștefan Niculescu-Maier.

„Pentru că la aproape 38 de ani de la înfăptuirea crimei împotriva lui Gheorghe Ursu (Babu) și a familiei sale, după peste 30 de ani de luptă cu justiția din România, Andrei Ursu, fiul lui Babu, și echipa care i-a fost alături în încercarea de obținere a unei decizii juste, i-a văzut pe criminali revenind printre niște oameni de care și-au bătut joc. Legal disculpați, ei sunt liniștiți la bătrânețe cu Pensiile Speciale care îi ocrotesc ca pe niște baroni, în timp ce aceia pe care i-au bătut și i-au înfricoșat o duc de la o zi la alta, iar cei pe care i-au ucis sunt uitați.” continuă el.

Gheorghe Ursu a murit la 17 noiembrie 1985 în urma tratamentului inuman la care a fost supus de Securitatea comunistă din România.

Torţionarii disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, omorât în bătaie în timp ce se afla în arestul Securității, au fost achitaţi definitiv la 27 iulie, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătorii de la Instanţa supremă au considerat că disidentul Gheorghe Ursu nu a fost un opozant al regimului comunist şi nici nu s-a aflat în relaţii de adversitate cu Securitatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite