Un bărbat din Timiş este cercetat după ce ar fi găzduit 24 de indieni care voiau să treacă graniţa ilegal VIDEO

0
0
La cercetări s-a stabilit că cele 24 de persoane descoperite în locaţiile respective sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Foto: Poliţia de Frontieră
La cercetări s-a stabilit că cele 24 de persoane descoperite în locaţiile respective sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Foto: Poliţia de Frontieră

Un bărbat din Timiş este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au descoperit luni în două imobile pe care le deţinea 24 de cetăţeni indieni care voiau să treacă ilegal frontiera spre vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat luni o acţiune specifică pe linia prevenirii  migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au identificat pe raza localităţii Moşniţa Nouă - jud. Timiş, într-un imobil, mai multe persoane care provin din India, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Cei în cauză precum şi proprietarul imobilului, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări. 

În cadrul verificărilor, cetăţeanul român a precizat că mai deţine un imobil pe raza localităţii Timişoara, unde au mai fost depistaţi alţi cetăţeni străini care au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări. 

La cercetări s-a stabilit că cele 24 de persoane descoperite în locaţiile respective sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţeanul român prelua grupuri de migranţi din zona publică a municipiului Timişoara, le oferea cazare în imobilele deţinute, iar ulterior pe unii dintre ei îi transporta în apropierea frontierei de vest a ţării în scopul lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. Cetăţenii indieni urmează să fie preluaţi de către Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Timiş conform procedurilor legale.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite