Un al doilea român a murit în Algeria. MAE: „Autorităţile algeriene nu au informat complet şi corect”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci români au fost luaţi ostatici miercuri de o grupare teroristă afiliată al-Qaeda FOTO AFP
Cinci români au fost luaţi ostatici miercuri de o grupare teroristă afiliată al-Qaeda FOTO AFP

Un al doilea român a murit duminică dimineaţă într-un spital din Algeria, unde a fost dus de trupele armate algeriene după ce a fost eliberat de teroriştii islamişti. Românul a fost rănit în urma operaţiunii de salvare a Armatei algeriene.

Celula de criză a MAE a declarat duminică după-amiază că un al doilea român a murit în Algeria.

„În după-amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflau în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist a încetat din viaţă. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, decesul a intervenit în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe masură ce autorităţile române vor obţine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziţia opiniei publice, în timp util. MAE regretă profund faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect şi complet, în prealabil, autorităţile române, în legătură cu situaţia de sănătate reală a cetăţeanului român, aspect comunicat şi ambasadei Algeriei la Bucureşti", se arată în comunicatul de presă emis duminică de MAE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe şi este alături de familia îndurerată, se mai arată în comunicat.

Într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul MAE, Robert Cazanciuc, secretar general în ministerul de Externe, a declarat că autorităţile române vor asigura repatrierea corpurilor neînsufleţite ale celor doi români morţi în Algeria.

„Menţionăm că este vorba despre cel de-al cincilea cetăţean român aflat în zona de confruntare”, a mai spus Cazanciuc. Supravieţuitorii români ai atacurilor teroriste din In Amenas au ajuns duminică în ţară.

Sâmbătă, într-o conferinţă de presă organizată la sediul MAE, premierul Victor Ponta a anunţat că, în urmă crizei ostaticilor de la complexul gazeifer de la In Amenas, un român a murit. Autorităţile române nu au putut preciza în ce circumstanţe a murit bărbatul.

Vestea morţii lui Ionuţ Tiberiu Costache a ajuns în Bărcăneşti sâmbătă seară. Familia şi prietenii au rămas împietriţi de durere, iar vecinii nu au vrut să creadă că „domnul Tibi“ a murit departe de casă, într-un atac terorist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite