Ucigaşul din faţa liceului, 17 ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul ucigaşului lui Andrei Goreci s-a încheiat încă de la primul termen. Tânărul care a înjunghiat mortal un elev al Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova este acuzat de omor calificat, tentativă de omor şi port ilegal de armă. Criminalul a declarat în faţa magistraţilor că îşi recunoaşte vina şi a spus că regretă moartea lui Andrei Goreci (17 ani).

Rommel Voicu (19 ani) a fost adus la Tribunalul Dolj înconjurat de poliţişti. Tânărul a fost foarte degajat în sala de judecată şi nu a vorbit prea mult. „Regret ce am făcut şi îmi pare rău", a spus agresorul.

Sinceritatea criminalului nu este întâmplătoare. Legea 202/2010, referitoare la accelerarea soluţionării proceselor, numită şi Legea micii reforme în justiţie, prevede că infractorii beneficiază de reducerea cu o treime a pedepselor dacă îşi recunosc vina.

Acuzat de omor calificat, faptă pentru care pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani, Rommel Voicu a încercat să profite de noua lege pentru a obţine o sancţiune redusă, între 10 şi 16 ani de închisoare, dar magistraţii ­l-au condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite