Tudor Breazu va fi cercetat în continuare în arest preventiv

0
0
Tudor Breazu ar fi primit o mită de 300.000 de lei, din care a plătit organizarea zilei de naştere a Elenei Udrea FOTO Mediafax
Tudor Breazu ar fi primit o mită de 300.000 de lei, din care a plătit organizarea zilei de naştere a Elenei Udrea FOTO Mediafax

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, va fi cercetat în continuare în arest preventiv. Asta pentru că magistraţii au respins, joi, contestaţia formulată de apărătorii acestuia împotriva deciziei prin care a fost arestat. Decizia este definitivă

UPDATE Magistraţii Curţii Supreme au respins contestaţia lui Tudor Breazu împotriva deciziei prin care a fost trimis în spatele gratiilor.

Decizia judecătorilor este definitivă.

UPDATE Tudoar Breazu a fost dus de la Curtea Supremă, după încheierea şedinţei în care s-a luat în discuţei contestaţia acestuia împotriva deciziei de arestare preventivă, şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a a da un supliment de declaraţie în dosarul „Gala Bute”, au precizat surse judiciare.

În cazul contestaţie, magistraţii au rămas în pronunţare şi urmează să pronunţe o decizie în cursul zilei de astăzi.

Potrivit anchetatorilor, Tudor Breazu ar fi intermediat primirea unei mite de aproximativ 300.000 de lei de către Elena Udrea, din care ar fi plătit pentru organizarea zilei ei de naştere la Predeal, dar şi excursii pentru ea şi Ana Maria Topoliceanu.

În referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, în dosarul Gala Bute, obţinut de Mediafax, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată că firmele care executau lucrări finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea depindeau de “bunăvoinţa” persoanelor cu funcţii de conducere din instituţie pentru a evita intrarea în incapacitate de plată din cauza întârzierii decontărilor.

În acest context, în perioada 2010 - 2011, Tudor Breazu le-a ajutat pe Elena Udrea şi pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, să primească 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroagă, administratorul SC Consmin SA, scopul mitei fiind de a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societate în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

Şpaga, încasată de Topoliceanu şi predată Elenei Udrea

După ce Compania Naţională de Investiţii făcea plăţile către firma lui Botoroagă, acesta dispunea transferul a aproximativ 10 la sută din suma încasată către Ştefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlată de acesta - Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanţă fictive, se mai arată în documentul citat.

În acest mod s-ar fi realizat cinci plăţi în valoare de 335.486 de lei, bani din care Lungu i-ar fi transferat lui Tudor Breazu, prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, în baza altor contracte de consultanţă fictive, sumele de 209.762 de lei, prin patru transferuri bancare, şi de 90.000 de lei, în numerar, spun procurorii.

O parte a acestor sume i-ar fi fost înmânate în numerar Anei Maria Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea, mai spun procurorii, precizând că diferenţa a fost folosită de Breazu pentru a plăti cheltuieli ale celor două.

Astfel, potrivit anchetatorilor, Breazu a achitat mai multe servicii de care ar fi beneficiat direct Elena Udrea, respectiv contravaloarea cazării pentru o vacanţă petrecută la hotelul Danai Beach Resort din Grecia, în perioada 2-5 septembrie 2011, şi costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de naştere a acesteia, la data de 26 decembrie 2012, la Hotelul Orizont din Predeal, în sumă de 12.999 de lei. Sumele primite ar fi fost folosite şi pentru plata unor excursii făcute de Breazu cu Topoliceanu în străinătate.

Liberiu Tudor Breazu a fost arestat preventiv pe 8 februarie ca urmare a unei decizii luate de instanţa Curţii de Apel Bucureşti, decizie care nu a fost definitivă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Gala Bute“. Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost arestat

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea a fost arestat preventiv duminică. Asta după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestuia în dosarul „Gala Bute”. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite