Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Dan Voiculescu de a retrimite dosarul "ICA" la Parchet. 30 aprilie, următorul termen al procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucuresti a respins astăzi cererea lui Dan Voiculescu de a returna dosarul de corupţie al privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Judecarea  cauzei va continua cu termen pe 30 aprilie. La termenul din 9 aprilie, fostul senator a cerut încetarea procesului şi returnarea dosarului său la DNA.

Magistraţii Tribunalului au decis însă să menţină toate actele şi m[surile dispuse de Înalta Curte, instanţa de unde a fost mutat dosarul de corupţie după ce Voiculescu şi-a dat demisia din funcţia de senator.

Tribunalul a respins şi celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care solicita anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatori şi scoaterea Ministerului Agriculturii şi a Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca părţi civile.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut marţi, 9 aprilie, Tribunalului Bucureşti trimiterea dosarului privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) la DNA pentru ca procurorii să refacă urmărirea penală.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008

sub acuzaţiile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de aceasta calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Dan Voiculescu si-a dat demisia de două ori din Senat în ultimele 12 luni sub diferite pretexte, reuşind astfel să amâne judecarea dosarului trimis succesiv de la Înalta Curte la Tribunalul Bucureşti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite