Trei refugiaţi ucraineni care au trecut frontiera, recuperaţi de salvamontiştii din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Trei refugiaţi din Ucraina care au trecut frontiera şi au ajuns în zona muntoasă din apropierea localităţilor Petrova-Ruscova, judeţul Maramureş, au fost recuperaţi de salvamontişti. Cei trei, doi bărbaţi şi o femeie, au sunat la 112 pentru a cere ajutor după ce au ajuns într-o zonă cu zăpadă foarte mare şi nu se mai puteau deplasa, ei fiind găsiţi cu ajutorul localizării făcute de STS.

Potrivit Salvamont România, SPJ Salvamont Maramureş a intervenit, joi seară, în zona muntoasă din apropierea localităţilor Petrova - Ruscova, după ce trei persoane (2 bărbaţi şi o femeie), refugiaţi din Ucraina care au trecut frontiera, se aflau într-o zonă în care zăpada este mare, făcându-le deplasarea imposibilă.

Aceştia au apelat 112 solicitând ajutor autorităţilor române, iar salvatorii montani din formaţia Vişeu s-au deplasat în zona menţionată.

"Cele trei persoane au fost găsite datorită localizării făcută de profesioniştii de la STS. Nu au probleme medicale, persoanele fiind doar speriate şi confuze. În acest moment salvatorii montani îi extrag din zona greu accesibila unde zăpada este foarte mare, iar ulterior vor face joncţiunea cu autorităţile române unde acestea vor prelua persoanele pentru procedurile specifice în astfel de cazuri", au precizat reprezentanţii Salvamont Maramureş, precizând că misiunea s-a încheiat cu bine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite