Radarele României au detectat rachetele rusești care au trecut deasupra Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radarele Forţelor Aeriene Române au identificat luni, în intervalul orar 8:05 - 9:09, trei rachete de croazieră care au evoluat în spaţiul aerian aferent bazinului nord-vestic al Mării Negre, către spaţiul aerian al Ucrainei (regiunile Odessa şi Viniţa). Țintele aeriene au survolat și spaţiul aerian al Republicii Moldova.

România a identificat 3 rachete de croazieră care au survolat Moldova FOTO Forțele Aeriene Române
România a identificat 3 rachete de croazieră care au survolat Moldova FOTO Forțele Aeriene Române

Potrivit unui comunicat de presă, analiza traiectoriilor de evoluție a parametrilor de zbor a arătat că țintele aeriene au fost, cel mai probabil, rachete de croazieră lansate de pe platforme navale sau terestre din vestul Peninsulei Crimeea. Acestea nu au reprezentat un pericol pentru România sau traficului aerian al țării şi al NATO.

Radarele de supraveghere și cercetare din cadrul Forțelor Aeriene Române fac parte din sistemul de comandă şi control naţional al României şi al NATO şi asigură informarea şi avertizarea timpurie a decidenţilor militari şi politici din România şi din Alianţă, mai precizează Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Rusia a lansat 75 de rachete luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, potrivit Armatei ucrainene, au transmis AFP şi Reuters.

"În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană", a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat "drone de luptă".

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite