Trei morţi după ce o ambulanţă a lovit un TIR. Vinovat de producerea accidentului este ambulanţierul, spun poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul ambulanţei şi pacientul pe care îl transporta la spital au murit pe loc   FOTO: Mediafax
Şoferul ambulanţei şi pacientul pe care îl transporta la spital au murit pe loc   FOTO: Mediafax

Şoferul unei ambulanţe, asistenta şi pacientul pe care îl transporta la spital au murit, marţi, după ce Salvarea a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un TIR pe drumul naţional 25, în comuna gălăţeană Barcea. Potrivit primelor informaţii furnizate de poliţişti, vinovat de producerea accidentului ar fi ambulanţierul care conducea cu viteză excesivă, fără să fi pornit semnalele acustice şi luminoase.

UPDATE: Asistenta medicală, care suferise un traumatism carnio-cerebral şi o fractură deschisă la un picior, a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi. 

Medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, a precizat că medicii au încercat timp de câteva zeci de minute să o resusciteze, însă fără rezultat. 

UPDATE: "Ambulanţa nu avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase şi pe contrasens, unde a fost izbită de un camion încărcat cu fier", a declarat Constantin Zamfir, primarul comunei Barcea.

Potrivit edilului, accidentul s-a produs în jurul orei 13.30, la intersecţia DN 25 cu un drum judeţean, în apropierea Primăriei Barcea. Asta după ce ambulanţa ar fi ieşit din drumul judeţean fără a avea în funcţiune niciun fel de semnal şi ar fi lovit camionul care circula regulamentar dinspre Tecuci.

Ambulanţa venea din comuna Iveşti, aflată la aproximativ doi kilometri de localitatea Barcea, de unde preluase  pacientul care şi-a pierdut viaţa în accident.

"Ambulanţierul şi un pacient de 82 de ani care se afla în ambulanţă în momentul producerii accidentului au decedat. Asistenta a intrat în comă şi are, din informaţiile pe care le deţin în acest moment, o fractură deschisă la un picior", a declarat pentru Mediafax directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, medicul Mihai Polinschi. 

Medicul a precizat că nu cunoaşte împrejurările în care a avut loc accidentul. 

Reprezentanţii Centrului Infotrafic al Poliţiei Române au precizat că primele date furnizate de martori arată că ambulanţa a intrat pe contrasens, fiind izbită de un tir, însă cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite în urma cercetărilor făcute de poliţişti.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Aurelian Ropotan, a explicat că, până acum, poliţiştii nu au putut stabili dacă ambulanţa avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, urmând să fie audiaţi martori ai accidentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite