Tânărul rrom bătut cu bestialitate în Franţa, externat forţat din spital pentru că i-a expirat asigurarea medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa dărăpănată unde a fost atacat tânărul rrom FOTO „Liberation“
Casa dărăpănată unde a fost atacat tânărul rrom FOTO „Liberation“

Adolescentul rom linşat de o bandă de magrebieni din Pierrefitte-sur-Seine pe 13 iunie a fost externat forţat, luni, pentru că asigurarea sa medicală s-a terminat, scrie „Liberation“.


Tânărul rrom bătut cu bestialitate în luna iunie în Seine-Saint-Denis a fost externat din spital luni şi se află în stradă, în lipsa unei locuinţe suficient de mari pentru el şi familia lui, scrie şi „Le Nouvel Observateur“.

Până acum, costurile spitalizării lui au fost plătite de asigurările de sănătate din România prin intermediul serviciilor ambasadei. Dar Darius, cum la nimit presa franceză, pe numele lui adevărat Gheorghe Frunză, a împlinit 18 ani weekendul trecut. Acum e condamnat să stea din nou pe unde apucă, împreună cu familia sa.

Gheorghe ieşit din comă şi medicii au considerat că poate fi urmărit în regim ambulatoriu, cu trei şedinţe de recuperare pe săptămână, a precizat avocata Julie Launois-Flacelière.

El suferă de calcificări la genunchi, sechele neurologice şi tulburări cognitive, care, potrivit avocatei, nu au putut fi încă evaluate cu precizie.

În pofida demersurilor serviciilor sociale ale spitalului parizian unde a fost internat, Gheorghe şi familia sa nu au putut găsi un loc în care să stea, iar tânărul se află din nou pe stradă, a continuat ea.

"S-au formulat cereri", dar Gheorghe nu poate trăi singur şi prin urmare trebuie să stea într-o locuinţă care să poată să găzduiască cei aproximativ 15 membri ai familiei sale şi nu într-un hotel sau centru de urgenţă, subliniază Launois-Flacelière.

La rândul său, o sursă apropiată Ministerului pentru Locuinţe a declarat că situaţia tânărului rom este "urmărită îndeaproape", în special de prefectura din Seine-Saint-Denis, dar că acest caz "este mult mai complex decât se anticipase".  

„Liberation“ scrie că serviciul social al spitalului lucrează în prezent cu consulul României la Paris pentru a prelungi finanţarea spitalizării pentru că tânărul merge cu greutate din cauza sechelelor neurologice, iar familia nu are mijloacele de a plăti medicamente anti-inflamatorii şi şedinţe terapeutice. A fost implicată în caz şi Delegaţia interministerială privind accesul la locuinţă, care se ocupă de priorităţile de stat în materie de acces la locuinţă.

Tânărul a fost găsit în seara de 13 iunie inconştient, într-un coş de supermarket abandonat în apropiere de un cartier defavorizat din Pierrefitte-sur-Seine, la nord de Paris.

Adolescentul, care locuia de puţin timp cu familia şi alţi romi într-o casă dezafectată, a fost atacat de un grup de tineri care îl suspectau că spărsese un apartament.

La începutul lui iulie a fost deschisă o anchetă judiciară pentru "tentativă de omucidere" , "răpire şi sechestrare", dar nu a fost efectuată nicio arestare până în prezent.
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite