Taliban evadat în Arad. Bărbatul, considerat un pericol pentru securitatea națională

0
Publicat:

Autorităţile au dispus măsuri de întărire a frontierei de stat până când va fi găsit bărbatul din Afganistan care este căutat de forţe de ordine în judeţul Arad.

Fotografia talibanului căutat de poliție FOTO: Știrile ProTV
Fotografia talibanului căutat de poliție FOTO: Știrile ProTV

Un bărbat afgan, care stătea de câteva luni la Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad este căutat de forţe de ordine în judeţul Arad, după ce a părăsit un centru de cazare în care se afla în custodie publică.

El era considerat un risc pentru securitatea națională, pentru că ar fi promovat mișcarea talibană din Afganistan. Avea interdicție să intre în România și urma să fie expulzat într-o țară care  să-l primească, întrucât în Afganistan era în pericol.

A evadat marți seara, purtând îmbrăcăminte foarte subțire.

"Un bărbat de cetăţenie afgană a părăsit Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia. La nivelul judeţului Arad, a fost constituită o echipă complexă, care derulează activităţi conform competenţelor, pentru depistarea persoanei. Sunt angrenaţi în activităţi poliţişti, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi jandarmi. De asemenea, la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră, au fost dispuse măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, respectiv se menţine un contact şi un schimb de informaţii permanent cu echipajele Poliţiei Române, precum şi cu celelalte structuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea depistării persoanei în cauză", a transmis Inspectoratul General pentru Imigrări.

A fost formate filtre în judeţ, în timp ce poze ale bărbatului au fost distribuite de primăriile din zona de frontieră. Primarul din Chişineu-Criş, Florin Chereji, a declarat, pentru Agerpres, că a primit o solicitare de sprijin de la postul de poliţie din oraş în vederea răspândirii fotografiei afganului pe reţelele de socializare.

"A dispărut un cetăţean afgan de la Centrul din Horia şi este foarte mare agitaţie, toate structurile sunt implicate, poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, care fac filtre în zona de frontieră. Toate primăriile din zonă am primit solicitarea să distribuim fotografia bărbatului în mediul online. Se bănuieşte că s-ar afla undeva în zona cuprinsă între Chişineu-Criş şi Vărşand", a declarat primarul. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite