Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul în care acuza SRI că l-a ascultat ilegal. Decizia este definitivă

0
0
Sorin Roşca Stănescu a pierdut dosarul cu SRI FOTO Adevărul
Sorin Roşca Stănescu a pierdut dosarul cu SRI FOTO Adevărul

Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu Serviciul Român de Informaţii. Decizia magistraţilor de al Curtea de Apel este definitivă.

Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu Serviciul Român de Informaţii, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins ca „nefondată” acţiunea intentată de actualul senator PNL.

Decizia magistraţilor este definitivă şi irevocabilă.

Avocatul lui Stănescu, George Papu, a declarat pentru Mediafax, că acţiunea nu este încheiată şi că clientul său se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

„Când, într-o situaţie identică, o persoană câştigă, iar alta pierde, ajungem să credem că teama de serviciile secrete este mai puternică decât orice. Vom face plângere la CEDO, pentru că, până la acest moment, instanţele româneşti au luat în derâdere legislaţia europeană, prin decizii luate în baza normelor interne”, a spus Papu, cu referire la faptul că Patriciu a câştigat un proces similar cu SRI.

Sorin Roşca Stănescu a dat în judecată SRI în 2009, la Judecătoria Sectorului 5, care i-a respins acţiunea.

În martie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondat apelul lui Stănescu la decizia Judecătoriei.

Sorin Roşca Stănescu a atacat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut, miercuri, deciziile instanţelor inferioare.

Pe 18 februarie 2011, Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI, care a fost obligat de Curtea Supremă să-i plătească omului de afaceri daune de 50.000 de lei pentru încălcarea dreptului la viaţă intimă în perioada în care i-au fost interceptate convorbirile telefonice.


CITEŞTE TOATE ARTICOLELE DESPRE SORIN ROSCA STĂNESCU

USL în pericol? Ponta ameninţă cu ruptura, dacă liberalii nu-l exclud pe SRS. Antonescu:„Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri“

Premierul Victor Ponta a afirmat că nesancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu de către PNL este „cea mai mare criză“ a USL şi că aşteaptă până luni ca liberalii să ia o decizie concretă.

Victor Ponta: „Nu cred sincer că, între relaţia cu PSD şi Sorin Roşca Stănescu, liberalii îl vor alege pe Roşca Stănescu”

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, la TVR, că nu crede că între relaţia cu PSD şi Sorin Roşca Stănescu, liberalii îl vor alege pe acesta din urmă. Referitor la ultimatumul dat PNL-iştilor, premierul a spus că a ajuns în acest punct întrucât "s-a umplut paharul" fiind vorba de o campanie de denigrare a PSD.

Ponta, despre scandalul din USL: „Nu se pune problema să nu mai avem coaliţie de guvernare, ci se face un nou acord“

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară, la TVR, referitor la scandalul din USL, că nu se pune problema unei rupturi a coaliţiei de guvernare, dar că liberalii trebuie să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe senatorul Sorin Roşca Stănescu.

PNL nu îl exclude pe  Roşca Stănescu în ciuda solicitărilor PSD. Antonescu:„Dacă ar fi fost doar declaraţiile anti-Ponta, s-ar fi pus problema excluderii“

Conducerea PNL nu a luat nici o măsură împotriva senatorului Sorin Roşca Stănescu, deşi lideri ai PSD, precum Ilie Sârbu, au cerut excluderea acestuia din PNL.

Ilie Sârbu, referitor la Roşca Stănescu: „Lucrurile degenerează; PSD nu mai poate trece cu vederea“

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, avertizează că „PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea“ ieşirile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, conform RFI.

Adrian Năstase: USL trece printr-o perioadă complicată. Interesele sunt divergente

Adrian Năstase afirmă că USL trece printr-o perioadă complicată, întrucât „interesele sunt divergente“ şi că e nevoie de dialog în interior, apreciind că declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu nu au fost „extrem de dramatice“.

Ponta: „Frunzăverde, Stănescu şi Orban reprezintă un risc pentru USL“

Premierul Victor Ponta a declarat că va ignora „până la un anumit moment“ criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste „vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura“ încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL.

Mihai Răzvan Ungureanu : “Fenechiu, Ponta, Antonescu şi Roşca Stănescu ar vrea ca Legislativul să controleze justiţia”

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat luni că iniţiativa senatorului PNL, Sorin  Roşca Stănescu, de a înfiinţa o comisie a Senatului pentru a investiga dacă există un abuz în cazul interceptării magistraţilor   Corneliu Bârsan, fostul reprezentant al României la CEDO şi al soţiei sale, judecătoarea Gabriela Bârsan poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri