Sorin Ovidiu Vîntu trimis, în judecată pentru cumpărare de influenţă, după ce s-a răzgândit şi a decis să nu mai colaboreze cu procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu într-un nou dosar în care este acuzat de cumpărare de influenţă. Acesta este acuzat că, în anul 2008, i-a dat preşedintelui Camerei Deputaţilor de la acea dată, Bogdan Olteanu, suma de 1 milion de euro pentru numirea în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a unei persoane dorite de acesta.

Sorin Ovidiu Vîntu, în prezent aflat în stare de detenţie, este acuzat de procurorii anticorupţie de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. 

Acest dosar a fost iniţial disjuns, pe motiv că Vîntu fusese de acord să colaboreze cu procurorii DNA. „Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, iniţial, inculpatul a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit rechizitoriului, procurorii susţin că în perioada iulie - noiembrie 2008, omul de afaceri i-a promis şi oferit apoi şefului Camerei Deputaţilor de la acea dată, Bogdan Olteanu, suma de 1 milion de euro pentru ca acesta din urmă să numească o persoană dorită de Vîntu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

„Inculpatul i-a promis şi remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în rechizitoriul DNA.

Potrivit procurorilor, ca urmare a influenţei exercitate de Bogdan Olteanu, persoana în cauză a fost numită în funcţia de guvernator al deltei în data de 18 septembrie 2008.

În octombrie 2016, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite