Sorin Ovidiu Vîntu atacă postul Antena 3: „Nu turnam la DNA, îi ţineam de urât candidului tău patron, la biblioteca de la Rahova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mogulul Sorin Ovidiu Vîntu, cercetat pentru cumpărare de influenţă în dosarul fostului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a reacţionat luni pe blogul său, la o ştire difuzată de postul Antena 3. El este supărat că în ştirile difuzate de postul familiei Voiculescu este prezentat ca denunţător, deşi ar fi fost audiat la DNA doar o singură dată, când a fost pus sub acuzare.

„Băi, Antena 3, în ziua în care băgai breaking news cu ştirea că sunt la DNA şi torn pe toată lumea, eram la Penitenciarul Rahova unde îi ţineam de urât candidului tău patron, la biblioteca stabilimentului mai sus menţionat (a nu se înţelege că ne băteam pe burtă, cuprinşi de tandreţe). Băi, canal de ştiri, referitor la ştirea conform căreia am fost muşcat de un şobolan de testicule, ţin să precizez că lucrurile au stat exact invers”, scrie SOV, pe blogul său, într-o postare intitulată „Despre DNA, şobolani şi alţi tâmpiţi”

Afaceristul este supărat că este ridiculizat „prin ştiri de genul celor cu şobolanii, prin afirmaţiile făcute de tot felul de acoperiţi rataţi în ambele profesii care mă califică drept megaloman, faptul că se face breaking news cu informaţii false conform cărora sunt zilnic la DNA şi torn pe toată lumea, în timp ce, cu excepţia zilei în care am fost acolo denunţat fiind împreună cu Bogdan Olteanu de către familia Eftimie, nu m-am mişcat din Penitenciarul Rahova, arată îngrijorarea anumitor cercuri că peste un million de tineri îmi citeau materialele pe care le publicam pe blogul personal”.

Lucrează la un roman

”Dat fiind faptul că lucrez la primul meu roman, decisesem să întrerup partea de publicistică şi să mă dedic în exclusivitate acestuia. Văzând cât deranj am putut provoca, atât în rândul duşmanilor mei, cât şi în rândul unor nulităţi cu ifose de editorialişti, comentatori sau analişti ale căror site-uri însumate nu totalizează nici măcar un sfert din numărul sau calitatea cititorilor mei, m-am răzgândit în privinţa deciziei anterioare şi am hotărât să continui şi cu partea de publicistică în paralel. Începând de săptămâna viitoare voi reîncepe să scriu pentru voi pe acest blog, împărţind materialul în două părţi: o parte va cuprinde, ca şi până acum, scurte povestiri sau clarificări ale unor evenimente interne şi externe, menite să vă ferească de manipulările deliberate sau făcute din prostie de către presa autohtonă, iar pentru picanterie, cealaltă parte va cuprinde un jurnal de puşcărie cu întâmplări şi personaje reale din viaţa de zi cu zi, comentate de către reporterul special aflat la faţa locului, Sorin Ovidiu Vîntu”, a conchis Sorin Ovidiu Vîntu.

SOV a recunoscut că a dat şpagă

Pe 31 iulie, Sorin Ovidiu Vîntu a precizat, printr-o postare pe facebook, că a admis în faţa procurorilor că firmele şi conturile din denunţul făcut împotriva sa şi a lui Bogdan Olteanu îi aparţin, omul de afaceri scriind, totodată, într-un registru ironic, că îşi cere iertare pentru jurnaliştii cărora le-a dat salarii cu mult peste valoarea profesională şi de la politicienii pe care nu i-a devoalat astfel încât se prezintă precum cavalerul Bayard, "fără teamă şi fără prihană".
 ”Îmi cer scuze că, în ciuda extraselor de cont şi a viramentelor prezentate în denunţul făcut de familia Ion şi Ionuţ Eftime împotriva mea şi a lui Bogdan Olteanu, nu am avut bărbăţia să neg evidenţele şi am admis că firmele şi conturile îmi aparţin. Îmi cer scuze că, în ciuda declaraţiilor a patru martori conform cărora Bogdan Olteanu m-a vizitat în Deltă, nu am avut bărbăţia să neg în faţa procurorilor acest lucru”, scrie Sorin Ovidu Vîntu.

El îşi cere scuze şi pentru numărul mare de jurnalişti care ar fi primit de la el salarii ”cu mult peste valoarea lor profesională şi umană” şi a căror răzbunare este o exorcizare ”a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice şi cu bale la guri”.

”Ultimii de la care îmi cer scuze sunt politicienii, pe care nu am avut bărbăţia să-i devoalez, lăsându-i să se etaleze pe micile ecrane precum cavalerul Bayard cel «sans peur et sans reproche», devenind astfel nişte false călăuze pentru o masă uriaşă, îndobitocită şi dornică de sânge”, susţine Vîntu.

Acesta precizează că textul postat nu este o justificare a acţiunilor sale. ”Este doar punerea la punct a celor ce şi-au permis, fără să mă cunoască sau fără să cunoască ce s-a întâmplat cu adevarat, să emită judecăţi de valoare asupra mea”, a conchis Vîntu.

Ancheta de la DNA

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite