Sorin Oprescu, despre candidatura la alegeri: „Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era altă situaţie, sigur că eram prezent acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu s-a prezentat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă o contestaţie depusă de acesta împotriva măsurilor şi excepţiilor dispuse de judecători în dosarul în care este judecat pentru corupţie. Fostul edil a declarat că nu va candida la alegerile din acest an deoarece îl opresc morala şi controlul judiciar.

Sorin Oprescu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti. Înainte de a intra în sala de judecată, acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a decis să candideze la Primăria Capitalei, după ce în presă au fost publicate formulare cu liste de semnături pentru candidatura lui ca independent.

„Nu e vorba de a mă decide sau nu. Au existat mai multe grupuri de oameni care au făcut-o din proprie iniţiativă. Eu le-am explicat frumos că le mulţumesc la toţi pentru încredere, pentru că este impresionant totuşi faptul că oamenii au în continuare încredere în mine, dar sunt mai multe lucruri care mă opresc de a face acest gest. În primul rând, este o chestiune de morală şi fiecare îşi alege singur calea respectivă. În al doilea rând, aş vrea să nu se uite că totuşi sunt sub control judiciar, care este restrictiv în privinţa asta, mă refer la participarea la adunări publice. În al treilea rând, am certitudinea că unul dintre eventualii contracandidaţi ai mei şi-a luat măsurile de a putea bloca orice fel de iniţiativă şi de construcţie în continuare a Bucureştiului”, a spus Oprescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă ar fi candidat dacă nu avea control judiciar, Oprescu a răspuns: „Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era altă situaţie, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Din păcate rămâne o dorinţă".

De asemenea, Oprescu a fost întrebat dacă Gabriela Firea este capabilă să continue proiectele lui la Primăria Capitalei. "Este o doamnă care, din câte ştiu eu, s-a pregătit foarte bine şi cred că are şi dorinţa şi putinţa să construiască în Bucureşti", a spus Oprescu despre Firea.

Acuzaţiile aduse de DNA în cazul lui Sorin Oprescu

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Dosarul se judecă la Tribunalul Bucureşti, din 23 noiembrie 2015. 

În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Pe aceeaşi temă:

Sorin Oprescu cere anularea probelor strânse din interceptări făcute de SRI. 11 cereri s-au făcut până acum în urma deciziei Curţii Constituţionale

Ce s-a ales de cei 7 primari ai USL din Bucureşti. Ultimii „mohicani“ rămaşi în picioare

Raportul MCV critică Parlamentul. Arestarea lui Sorin Oprescu şi tragedia din Colectiv, subliniate de Comisia Europeană

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite