Seringi cumpărate de Spitalul din Ploieşti, vândute la chioşcul din stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Prahova face cercetări în privinţa unei firme care vinde materiale sanitare la poarta Spitalului Judeţean Ploieşti, după ce au fost primite informaţii că magazinul vinde seringi şi branule ale căror serii se regăsesc pe facturile materialelor sanitare cumpărate de spital.

Şi chirurgul Dan Oprea, care prin afirmaţiile sale a determinat Ministerul Sănătăţii să deschidă o anchetă la SJU Ploieşti, susţine că la nivelul spitalului circulă, „sub formă de zvon“, informaţii legate de faptul că materiale sanitare cumpărate pentru spital s-ar vinde la chioşcul din apropierea unităţii medicale.

„Sunt tot felul de bârfe. Se pare că ar fi un mic trafic, nu ştiu dacă e adevărat sau nu. Se cercetează chestia asta“, a declarat ieri medicul Dan Oprea. Chirurgul a precizat că de mulţi ani aude de la pacienţi că magazinele din preajma spitalului sunt aprovizionate cu astfel de materiale sanitare pe care le vând bolnavilor şi că a adus la cunoştinţa conducerii spitalului acest fapt.

„Nu-mi închipuiam că de unde cumperi ziare şi batiste poţi să cumperi branule şi mai ştiu eu ce. Dar (comerţul cu materiale sanitare – n.r.) e o treabă veche, de ani de zile o ştiu“, a mai spus Oprea.

Comisie de la Bucureşti în cazul scandalului de la SJU Ploieşti

Ministerul Sănătăţii a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, dar şi lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a fost desemnat să conducă ancheta de la Ploieşti, a propus, marţi, Consiliului Judeţean Prahova suspendarea din funcţie a managerului Adrian Strâmbeanu pe perioada anchetei.

După ce iniţial conducerea CJ Prahova a anunţat că Strâmbeanu a fost suspendat, miercuri reprezentanţii acestei instituţii au revenit şi au afirmat că managerul nu poate fi suspendat, întrucât contractul său de management încheiat cu preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma nu prevede o clauză de suspendare. 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a făcut, joi, un „apel public“ către CJ Prahova să îl suspende din funcţie pe managerul SJU Ploieşti.


Ministrul Sănătăţii: Ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţean Ploieşti să fie suspendat. Am făcut apel public, Consiliul Judeţean decide

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţen de Urgenţă (SJU) din Ploieşti să fie suspendat şi chiar a făcut un apel public în acest sens, precizând însă că decizia aparţine Consiliului Judeţean.

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost suspendat din funcţie. Ancheta va fi prelungită până săptămâna viitoare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, continuă verificările în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Acesta a trasat deja o serie de concluzii, dar a precizat că ancheta va fi prelungită până săptămâna viitoare, dat fiind faptul că unitatea sanitară se confruntă cu „probleme serioase”. În plus, managerul spitalului a fost suspendat din funcţie la propunerea secretarului de stat Arafat.

Alţi 20 de medici de la Spitalul Judeţean Ploieşti se solidarizează cu chirurgul Dan Oprea

Alţi 20 de medici de la Spitalul Judeţean din Ploieşti au semnat scrisoarea deschisă prin care îşi exprimă susţinerea faţă de chirurgul Dan Oprea şi fac apel la colegii din ţară „care se confruntă cu probleme similare să vorbească public despre acestea“.

Mesajul doctorilor de la Spitalul Judeţean din Ploieşti: „Oamenilor le este teamă să se mai prezinte la medic“

Într-o nouă scrisoare publică, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti vorbesc despre un „asediu al presei asupra medicilor“ care „a indus teama în rândul pacienţilor“, iar „oamenilor le este teamă să se prezinte la medic“

Medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, solidari cu chirurgul Dan Oprea. Ministerul Sănătăţii a suplimentat echipa de control

Mesajul public al chirurgului Dan Oprea, în care vorbea despre malpraxisul de nevoie pe care trebuie să-l facă medicii a avut ecou în rândul colegilor, care, printr-o scrisoare deschisă, şi-au arătat solidaritatea cu declaraţiile acestuia. Joi seară, ministrul Eugen Nicolăescu a dispus suplimentarea echipei de control de la spitalul din Ploieşti

Managerul Spitalului din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu: „Unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari, dar acoperă - necesităţile sălilor de operaţie“

Managerul Spitalului din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu: „Unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari, dar acoperă - necesităţile sălilor de operaţie“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite