Sergiu Băhăian, condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţatorul clubului de fotbal Gloria Buzău a primit 26 de ani de închisoare FOTO Adevărul
Finanţatorul clubului de fotbal Gloria Buzău a primit 26 de ani de închisoare FOTO Adevărul

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi finanţator al clubului de fotbal Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, miercuri, la 26 de ani de închisoare, în dosarul de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals.

De asemenea, cei trei complici ai săi, Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan şi George Florian Oprea vor sta după gratii 13 ani şi 6 luni, 13 ani şi, respectiv, cinci ani închisoare.

Băhăian este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine beneficii materiale importante, prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing.

Astfel, grupul a reuşit să producă un prejudiciu total de peste 2.700.000 lei (aproximativ 650.000 de euro). Leonte, Ulezu şi Captalan au murit, iar instanţa a decis că cei trei au fost ucişi cu premeditare la ordinele lui Băhăian.

La 25 noiembrie 2012, Băhăian a fost condamnat la zece ani de detenţie într-un alt dosar în care a fost acuzat că a înşelat o familie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite