Şerban Pop, fostul şef ANAF, trimis în judecată într-un nou dosar. Acuzaţia: a luat mită 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef în ANAF, Şerban Pop, a fost trimis în judecată pentru o mită de 5 milioane de euro FOTO Capital.ro
Fostul şef în ANAF, Şerban Pop, a fost trimis în judecată pentru o mită de 5 milioane de euro FOTO Capital.ro

Procurorii anticorupţie l-au trimis, astăzi, în judecată pe fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop într-un nou dosar. De această dată, Pop este acuzat că ar fi luat o mită de 5 milioane de lei.

Concret, Pop este acuzat că în perioada 31  ianuarie - 23 decembrie 2008 ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 5.000.000 euro din care ar fi primit în 4 tranşe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuşi, suma de 2.500.000 euro.

„Banii ar fi fost primiţi de inculpat, în perioada 08 septembrie -23 decembrie 2008, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aprobarea unei soluţii fiscale individuale anticipate (act administrativ)  legată de  o tranzacţie încheiată între compania omului de afaceri şi o societate de stat şi  a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA”, arată procurorii DNA. 

După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasaţi de firma omului de afaceri ar fi fost transferaţi într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de acelaşi om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferaţi mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar. 

În vederea confiscării speciale a sumei reprezentând obiectul infracţiunii de luare de mită s-a dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de inculpat, precum şi poprirea asupra sumelor de bani prezente şi viitoare aflate în conturile deschise pe numele inculpatului, până la concurenţa sumei de 2.500.000 euro, mai arată anchetatorii

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite