România a devenit membru al STRIKEFORNATO VIDEO

0
Publicat:

România a devenit al 15-lea membru al Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup naval al Alianţei, a anunţat, joi, pe Facebook, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

FOTO STRIKFORNATO/Facebook
FOTO STRIKFORNATO/Facebook

"Este un pas care întăreşte şi mai mult parteneriatul dintre Forţele Navale Române şi STRIKFORNATO. Împreună suntem mai puternici şi apărăm şi mai bine Flancul Estic al Alianţei şi regiunea Mării Negre. Pentru România, momentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de când ţara noastră a aderat la NATO", a afirmat Tîlvăr pe platforma de socializare.

Parteneriatul dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO a început în urmă cu mai bine de un an, inclusiv prin participarea cu ofițeri la activitățile și misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit, în zona de responsabilitate a NATO.

STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim, care înglobează capabilități cu capacitate foarte ridicată de lovire, precum grupuri de luptă a portavioanelor, grupuri expediționare și grupuri de lovire formate din crucișătoare, distrugătoare și fregate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite