Român, la un pas să fie arestat pe un aeroport din Germania. Cum a evitat să ajungă după gratii

0
Publicat:

Sâmbătă, 23 decembrie, poliția federală din Germania a verificat un român pe aeroportul din Dortmund, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare, potrivit Stiri Diaspora.

Aeroport. FOTO Shutterstock
Aeroport. FOTO Shutterstock

S-a întâmplat dimineața, în jurul orei 6.30. Bărbatul de 34 de ani s-a prezentat pe Aeroportul Dortmund pentru verificări înaintea zborului spre București. Le-a înmânat polițiștilor de frontieră cartea sa de identitate românească.

A aflat că fusese dat în căutare de procuratura din Münster, după ce în februarie 2023, Judecătoria Ahaus îl condamnase la o amendă de 45 de tarife zilnice a câte 50 de euro fiecare pentru conducere intenționată fără permis, iar pentru că nu plătise încă suma cerută și nici nu se predase pentru a face obiectul unor acuzații penale, procurorii au emis pe numele său un mandat de arestare.

Pentru a ajunge din aeroport  la închisoare, românul a contactat un prieten, care a plătit, la secția de poliție federală, suma solicitată de 2.680 de euro (inclusiv cheltuieli de procedură). A reușit să evite șederea de 45 de zile într-o unitate de corecție și să-și continue călătoria spre casă.

Alți doi români pe numele cărora erau emise mandate de arestare, depistați în aeroport

Anterior, pe 12 decembrie, alți doi români căutați în baza unor mandate de arestare, au fost reținuți de polițiștii federali. Cei doi zburaseră cu un avion venit din România în Germania.

La controlul efectuat asupra pasagerilor, polițiștii de frontieră au depistat mai întâi o româncă de 30 de ani, pe numele căreia era emis un mandat de arestare pentru furt. Femeia a plătit amenda cerută de 481 euro și apoi și-a continuat călătoria.

Celălalt român reținut, un bărbat de 52 de ani, căutat pentru obținerea de foloase prin fraudă, a fost și el la un pas de a ajunge după gratii. Nepotul bărbatului a plătit însă suma solicitată de 527,50 euro, astfel că românul și-a continuat drumul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite