Un român care lucra în Germania ca șofer a furat monede de aur în valoare de 1 milion de euro

0
Publicat:

Un șofer român în vârstă de 32 de ani, angajat să transporte mai multe monede de aur, nu a reușit să reziste tentației și a furat monede în valoare de aproape un milion de euro.

Furtul a avut loc pe aeroportul din Frankfurt„
Furtul a avut loc pe aeroportul din Frankfurt„

În luna mai a anului trecut, românul acuzat în prezent ar fi trebuit să transporte, împreună cu cel puțin un complice, mai multe cutii pline cu monede de aur de la aeroportul din Frankfurt la un dealer de aur din Erding, potrivit merkur.de.

 Procurorul Sandra Mesch l-a acuzat că a schimbat aurul pe pietre, fără valoare. În mod evident, nu au acționat foarte inteligent. Nici măcar nu au purtat mănuși în timpul miraculoasei transformări a aurului în banală piatră.

Judecătorul Thomas Lindinger i-a atras atenția tânărului de 32 de ani, la începutul procesului, că în timpul recuperării probelor au fost găsite potriviri ADN pe pietre. În plus, în timpul analizării telefonului mobil al acuzatului, anchetatorii dăduseră peste o fotografie făcută în ziua furtului. în care se vedeau monedele de aur.

"Poate că ar fi logic să ne gândim la o mărturisire".

Cu toate acestea, nu s-a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției, deoarece bărbatul de 32 de ani ar fi trebuit să depună mărturie împotriva complicilor săi, dar i-a acoperit.

Monetăria australiană trebuie să plătească pentru pagubele produse. Potrivit rapoartelor, aceștia au trimis monedele ca transport obișnuit "pentru prima dată în istoria companiei", aparent din motive de costuri.

Astfel, monedele au fost încărcate pentru ultima etapă din avion în spatele unei dube cu o prelată. Simpla vedere a acestui vehicul a provocat uimire în Erding. Potrivit ofițerului de caz din cadrul poliției din Erding, acesta era folosit de obicei pentru a livra pliantele publicitare ale monetăriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite