Român acuzat că ar fi livrat sute de dispozitive pentru clonat carduri în SUA, în custodia Secret Service

0
Publicat:

Un român, originar din Craiova, a fost predat autorităților americane, sub acuzația că ar fi livrat sute de dispozitive pentru clonat carduri grupărilor de skimming din Statele Unite.

Românul este acuzat că a fabricat sute de dispozitive de clonare a cardurilor
Românul este acuzat că a fabricat sute de dispozitive de clonare a cardurilor

Ninel Eleodor Pencu a fost predat americanilor, după mai mulți ani de anchete, conform Observatornews.ro.

Acesta a fost arestat în 2019 de FBI pentru fraude bancare pe teritoriul Mexicului şi Statelor Unite. Craioveanul este acuzat că ar fi vândut aparatele de clonare unei reţele de peste ocean cu 300 de dolari bucata, valoarea prejudiciului fiind de peste 20 de milioane de dolari.

Martori protejaţi susține că Ninel Eleodor Pencu are legături cu un alt craiovean, Florian Tudor zis Rechinu', care a condus cea mai mare grupare din Mexic, specializată în clonare de carduri.

Românul fabrica dispozitivele de skimming

Secret Service reușit să îl captureze pe Ninel Eleodor Pencu, care fabrica dispozitivele de skimming, după o investigaţie de doi ani. Secret Service se ocupă de paza preşedintelui şi de lupta împotriva fraudelor cu moneda americană.

Românul a fost prins după ce o persoană care monta dispozitive a colaborat cu autoritățile americane şi le-a spus cum au ajuns aparatele în Statele Unite şi cine le face.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite