Secret Service a ascuns un accident uşor în care a fost implicat convoiul vicepreşedintei Kamala Harris

0
0

 Secret Service, serviciul de pază a liderilor politici din SUA, a ascuns în această săptămână un accident uşor de trafic în care a fost implicat convoiul vicepreşedintei Kamala Harris, a dezvăluit miercuri cotidianul The Washington Post, preluat de EFE și citat de Agerpres.

Kamala Harris a fost implicată într-un accident ușor de circulație FOTO EPA EFE
Kamala Harris a fost implicată într-un accident ușor de circulație FOTO EPA EFE

Maşina în care călătorea luni Harris a lovit bordura unui tunel din centrul Washingtonului cu suficientă forţă pentru a fi nevoie de schimbarea pneului, ceea ce a dus la oprirea întregului convoi şi la blocarea traficului.

Ulterior au fost puse la dispoziție toate datele

Potrivit cotidianului citat, Harris a fost transferată în alt vehicul pentru a-şi putea continua drumul către Casa Albă. The Washington Post a relatat că Secret Service nu numai că nu a transmis detaliile cheie ale celor întâmplate în alerta pe care a trebuit să o trimită pentru a explica superiorilor întârzierea convoiului, ba chiar a susţinut că "o defecţiune tehnică" i-a obligat pe agenţi să o facă pe vicepreşedinta americană să schimbe maşina.

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat pentru The Washington Post că, deşi într-un prim moment agenţii săi nu au furnizat întreaga informaţie, au pus la dispoziţie ulterior toate datele "pertinente".

Secret Service își acoperă greșelile

Ziarul american a amintit că nu este pentru prima dată când această agenţie îşi acoperă greşelile sau le minimalizează. De exemplu, în 2014, un agent a declarat că un veteran de război cu probleme mentale care sărise gardul de la Casa Albă nu era înarmat şi a fost oprit imediat, când în realitate bărbatul avea o armă asupra lui şi a reuşit să pătrundă în reşedinţa prezidenţială.  

A vizitat România

Prezentă la București pe 11 martie, Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, a dat asigurări asupra angajamentului Statelor Unite faţă de articolul cinci din tratatul NATO, afirmând că fiecare centimetru de pe teritoriul NATO va fi apărat.

„SUA este dedicată. După cum ştiu oamenii din România, aceasta este o situaţie dinamică, analizăm zilnic nevoile pentru a menţine stabilitatea în regiune”, a spus Kamala Harris la declaraţiile comune alături de  preşedintele Klaus Iohannis 

„În ceea ce priveşte viitorul, nu pot specula, dar ştiu că, fiind un stat al NATO, un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor”, a afirmat vicepreşedinta Kamala Harris, arătând că SUA este gata să acţioneze. 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite