RECENSĂMÂNT Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare, noul calendar de culegere a datelor de la populaţie urmând sa fie anunţat vineri, de Institutul Naţional de Statistică.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că vineri va avea loc o conferinţă de presă pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, ca urmare a deciziei extraordinare a CCRPL (Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor) privind prelungirea perioadei de autorecenzare şi noul calendar de culegere a datelor de la populaţie prin interviuri faţă în faţă, prin intermediul recenzorilor.

Până acum circa 8 milioane de cetăţeni au completat chestionarul de autorecenzare.

Aurorecenzarea trebuia să se încheie pe data de 15 mai, iar din data de 16 mai trebuia să începă faza a doua a Recensământului 2021 în care operatorul ar fi realizat interviuri faţă-în-faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online.

În ultima săptămână în care românii se pot autorecenza, platforma a fost asaltată de sute de mii de solicitări. S-a ajuns din nou la probleme tehnice, pentru care a fost nevoie de intervenţia specialiştilor timp de câteva ore. Braşov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoşani sunt doar câteva dintre judeţele în care peste 40% din populaţie s-a autorecenzat. 

Autorecenzarea le dă, din nou, bătăi de cap românilor

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri