Raport MCV: Bulgaria nu a îndeplinit deocamdată în mod satisfăcător niciuna din condiţionalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia Europeană consideră că Bulgaria nu a îndeplinit deocamdată în mod satisfăcător niciuna din condiţionalităţi
Comisia Europeană consideră că Bulgaria nu a îndeplinit deocamdată în mod satisfăcător niciuna din condiţionalităţi

În faţa criticilor dure venite de la Bruxelles prin raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, autorităţile de la Bucureşti au totuşi o consolare: vecinii bulgari nu stau nici ei mai bine.

Bulgaria nu a îndeplinit deocamdată în mod satisfăcător niciuna din condiţionalităţile cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), dar progresele consemnate îndreptăţesc opinia că aceasta poate avea loc în viitorul apropiat, indică raportul Comisiei Europene privind reforma judiciară şi combaterea corupţiei, elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, transmite agenţia BTA, citată de Agerpres.

Documentul a analizat progresele înregistrate în îndeplinirea celor 17 recomandări emise de Comisia Europeană pentru Bulgaria în precedentul său raport, din ianuarie 2017.

„Deşi Comisia nu poate concluziona deocamdată că vreuna dintre condiţionalităţi a fost îndeplinită în mod satisfăcător, rămâne la părerea că, cu o direcţie politică consecventă şi o determinare de a face ca reformele să avanseze, Bulgaria ar trebui să poată îndeplini recomandările rămase şi, în consecinţă, să îndeplinească în mod satisfăcător condiţionalităţile MCV în viitorul apropiat“, afirmă executivul de la Bruxelles.

Potrivit documentului, procesul de reformă la Sofia a primit un nou impuls începând din luna mai, chiar dacă rezultatele finale se lasă încă aşteptate în domenii care necesită reforme legislative şi acţiune guvernamentală, precum lupta împotriva corupţiei.

Comisia Europeană va evolua din nou progresele Bulgariei cu privire la reforma judiciară şi combaterea corupţiei spre sfârşitul anului 2018.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite