Raed Arafat discută cu reprezentanţi ai Crucii Roşii despre soluțiile pentru Ucraina și Turcia

0
Publicat:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a discutat marți cu Robert Kaufman de la Crucea Roşie Americană şi cu directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter despre găsirea unor soluţii comune şi continuarea acţiunilor de întrajutorare şi sprijinire atât a cetăţenilor din Ucraina, cât şi a cetăţenilor din Turcia afectaţi de cutremur.

Raed Arafat discută despre misiunea salvatorilor în Turcia / Foto: gov.ro
Raed Arafat discută despre misiunea salvatorilor în Turcia / Foto: gov.ro

„În cadrul întâlnirii, discuţiile au vizat prezentarea situaţiei actuale regăsită la graniţele ţării, acţiunile întreprinse de instituţiile statului cu rol în gestionarea situaţiei din Ucraina, ajutorul umanitar şi misiunile specifice de sprijin oferite de România în contextul conflictului armat din Ucraina", informează DSU pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, au fost discutate aspecte legate de misiunea salvatorilor trimişi în sprijinul autorităţilor turce, având în vedere situaţia de urgenţă generată de cutremurele de peste 7 grade Richter manifestate pe teritoriul acestui stat.

„Întâlnirea a avut drept scop găsirea unor soluţii comune şi continuarea acţiunilor de întrajutorare şi sprijinire atât a cetăţenilor ucraineni, cât şi a cetăţenilor turci", afirmă reprezentanţii DSU.

Seismele de luni din Turcia sunt cele mai grave de la cel din 17 august 1999, soldat cu aproximativ 17.000 de morți.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite