Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, despre suspectul din Caracal: „Are o privire de animal încolţit, îi e frică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Sînziana Ionescu
FOTO: Sînziana Ionescu

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a precizat sâmbătă că este posibil ca suspectul în cazul uciderii adolescentei Alexandra Măceşanu Gherghe Dincă să se dovedească a fi mai periculos chiar şi decât criminalul în serie, Rîmaru, care a ucis şi violat mai multe femei în Bucureşti, în perioada 1970-1971. Este însă necesar ca probele strânse de anchetatori să dovedească sau nu nevinovăţia lui Gheorghe Dincă.

Presupusul criminal al adolescentei Alexandra Măceşanu neagă deocamdată toată acuzaţiile aduse, conform surselor oficiale. „Soţia, copiii şi vecinii ar putea spune mai multe despre caracterul suspectului însă nu cred că vor vorbi, din cauza ruşinii, este ceva normal. Acest om însă, avea nevoie de ajutor, trebuia îndrumat către un psiholog sau psihiatru, pentru că are probleme psihice”, a spus Liviu Chesnoiu. 

„Trebuie să aşteptăm să avem toate datele în cazul lui Gheorghe Dincă. S-ar putea să avem o surpriză şi să aflăm că Rîmaru este mic copil pe lângă acest criminal. Dacă ne uităm la imaginea cu Gheorghe Dincă vedem un om robust, închis în el, solitar, energic. Mai mult, el pare un animal încolţit, se vede pe faţa lui teama şi frica pentru că a fost încolţit”, a mai precizat Chesnoiu pentru „Adevărul”. 

Psihologul criminalist consideră că ancheta este departe de a se fi terminat şi că autorităţile trebuie să se sape în curtea suspectului până la pânza freatică, pentru a găsi eventuale dovezi incriminatorii. „Este o muncă arheologică, trebuie scoase toate plăcile turnate de beton şi săpat adânc, până la pânza freatică. Şi consider că după acest caz, trebuie  restructurat tot sistemul, trebuie dată o putere sporită poliţiştilor, ca în cazuri de acest gen să nu mai fie nevoiţi să aştepte mandatul judecătoresc”, a mai spus specialistul. 

„În zonă au mai dispărut şi alte persoane. Este posibil să descoperim că tot acest suspect este criminalul. Sunt multe date care trebuie descoperite şi puse cap la cap pentru a înţelege clar modul de operare al lui Gheorghe Dincă”, a conchis Chesnoiu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite