Protestele taximetriștilor continuă în Piața Constituției. Reprezentant: „Rămânem şi mâine şi poimâine sau rămânem până se rezolvă”

0
Publicat:

Taximetriștii vor continua protestele în zilele următoare în Piața Constituției. Asta pentru că nu au reușit să discute cu reprezentanții Guvernului.

Continuă protestele taximetriștilor - Foto Shutterstock
Continuă protestele taximetriștilor - Foto Shutterstock

Membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) vor rămâne în zilele următoare în Piaţa Constituţiei, dat fiind faptul că nu au reuşit să discute cu reprezentanţii Guvernului, spune Remus Nedelcu, preşedintele Asociaţiei, potrivit Agerpres. 

Nu am reuşit absolut nimic. Nu ne-a chemat nimeni. Am rămas în continuare în piaţă. Rămânem şi mâine şi poimâine sau rămânem până se rezolvă", a declarat Remus Nedelcu

Acesta a precizat că a încercat să ia legătura cu reprezentanţii Guvernului, dar nu a primit niciun răspuns. Totodată, președinte Asociației a anunţat că toţi participanţii la protest care au venit din ţară au rămas în Piaţa Constituţiei pentru că nu avea niciun rost să mai plece din Bucureşti şi să se întoarcă marţi, cheltuind bani pe combustibil.

Protestul de luni a avut autorizație pentru 800 de mașini, iar la manifestație s-au strâns toți participanții, a mai spus el. Organizația a primit aprobare pentru 1.800 de mașini pentru marți și miercuri. 

Taximetriștii cer emiterea unei ordonanțe de urgență care să modifice Legea 204/2019, pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Protestatarii spun că „Guvernul României trebuie să asigure prin reglementări legale un climat concurențial corect pentru toți jucătorii de pe piață, iar în acest sens, trebuie modificată OG49/2019, tocmai pentru a se repara această situație care trenează de ani buni și care produce pagube, atât la bugetul de stat (aproximativ 30 milioane de Euro/lună), cât și salariaților care respectă rigorile legii taximetriei.”, potrivit Confederației Sindicale Naționale Meridian, o altă organizație prezentă la manifstație. 

Printre altele, se cere și eliminarea „tarifului dinamic” sau „interzicerea colantării” autoturimselor arondate la platformele digitale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite