Proteste la Ambasada României la Paris. Peste 60 de persoane îi cer demisia lui Titus Corlăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de persoane care nu au putut vota ieri s-au strâns luni seară în faţa Ambasadei României de la Paris pentru a-i cere demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, ca urmare a proastei organizări a secţiilor de vot din diaspora. Mii de români nu au putut vota, ieri, deşi au aşteptat ore întregi la cozi pentru că secţiile fie nu aveau suficiente ştampile, fie organizatorii erau prea puţini.

Jurnalistul şi bloggerul Adevărul Iulia Badea-Gueritee transmite că în faţa Ambasadei României din Franţa s-a organizat în seara aceasta un protest, oamenii cerând demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean. 

„Numărul manifestanţilor creşte. Şi intensitatea. A lor şi a ploii. Manifestaţia este declarată şi legală. Poliţiştii, nedumeriţi, ne cer nouă explicaţii“, scrie jurnalista.

proteste paris foto iulia badea gueritee
proteste paris foto iulia badea gueritee

FOTOGRAFII: Iulia Badea-Gueritee

Duminică seară au avut loc proteste ad-hoc în faţa mai multor secţii de vot din Europa, după ce mii de români nu au putut vota din cauza proastei organizări. Aproximativ  500 de persoane s-au strâns şi pe Aleea Alexandru din Bucureşti, în faţa Ministerului Afacerilor Externe, în semn de solidaritate cu toţi cei care nu au putut vota. 

Până acum, Biroul Electoral Central nu a avut o reacţie faţă de scandal, Ministerul Externelor transmite că procesul electoral s-a desfăşurat în conformitate cu legea, iar premierul Victor Ponta a subliniat că Guvernul este responsabil pentru ceea  ce se întâmplă în jurul secţiilor de vot, nu în interiorul lor. Corlăţean nu a avut, până acum, nicio reacţie, deşi a fost prezent pe întreaga durată a conferinţei susţinută de Ponta la sediul MAE. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite