Protest de solidaritate în Irlanda pentru Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii din Dublin protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană
Românii din Dublin protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană

Românii din Irlanda şi-au arătat solidaritatea faţă de contestatarii proiectului minier iniţiat de Roşia Montană Gold Corporation, organizând duminică un protest la Dublin, la care au participat 150 de oameni.

Timp de şase ore, românii au protestat în faţa unui monument simbolic din capitala Irlandei, Millennium Spire de pe strada O'Connell, reuşind să adune sute de semnături pentru o petiţie împotriva proiectului de exploatare minieră cu cianură.

Iniţiatoarea protestului este o româncă de 25 de ani, originară din Cluj, care a publicat un mesaj pe pagina comunitaţii românilor din Irlanda.

„Duminică între orele 1 şi 7 vom protesta împotriva aprobării proiectului de către Parlamentul României pentru extragerea aurului la ROŞIA MONTANĂ cu cianură. Dacă sunteţi români şi vă pasă de viitorul nostru al ţării noastre al bunicilor, părinţilor şi copiilor noştri vă aştept duminică la protest! Oricât de puţini am fi în Dublin trebuie să le arătăm suportul nostru celor de acasă. Ieşiţi în stradă!“, i-a îndemnat tânăra pe românii stabiliţi în Irlanda.

Protestul românilor a fost mediatizat de presa insulară. The Guardian, în ediţia de pe 17 septembrie, a relatat pe larg situaţia de la Roşia Montana. „Protestul românilor s-a declanşat după ce Guvernul României a iniţiat un proiect de lege, pe 27 august, care împuterniceşte grupul canadian Gabriel Resources să exploateze Roşia Montana. Protestatarii, care nu au o structura ierarhică sau lideri oficiali, au ţinut publicul informat şi au iniţiat protestele utilizând reţeaua de socializare Facebook”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite