Pronunţarea sentinţei definitive în dosarul lui Puiu Popoviciu, stabilită pentru 19 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Popoviciu FOTO Adevărul
Puiu Popoviciu FOTO Adevărul

Magistraţii de la Curtea Supremă vor da pe 19 iulie sentinţa definitivă în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu. Acesta a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani de închisoare.

Concret, dezbaterile la ultimul termen s-au desfăşurat pe parcursul a 12 ore, terminându-se marţi noaptea, anunţă Agerpres. 

Procurorul DNA a cerut instanţei majorarea condamnărilor date de instanţa de fond pentru inculpaţii din acest dosar, în sensul aplicării unor pedepse orientate către maximul prevăzut de legea penală.

De cealaltă parte, avocaţii au solicitat judecătorilor desfiinţarea sentinţei date de Curtea de Apel Bucureşti şi trimiterea dosarului spre rejudecare. Aceştia au semnalat faptul că motivarea instanţei de fond este incompletă şi judecătorii nu s-au pronunţat pe infracţiunea de complicitate la dare de mită reţinută în sarcina unora dintre inculpaţi. În plus, avocaţii au arătat că terenul în cauză se afla în proprietate privată şi nu publică, astfel încât nu se poate spune că a fost înstrăinat un bun al statului.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în iunie 2016 de Curtea de Apel Bucureşti la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite