PROIECT Şoferii care nu sunt vinovaţi de accident primesc banii direct de la asiguratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care nu sunt vinovaţi de producerea accidentului ar putea primi bani direct de la asigurator FOTO Arhivă Adevărul
Şoferii care nu sunt vinovaţi de producerea accidentului ar putea primi bani direct de la asigurator FOTO Arhivă Adevărul

Şoferii care nu sunt vinovaţi pentru producerea unui accident rutier în care au fost implicaţi vor primi bani direct de de la asiguratori pentru daunele suferite. Asta potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul Daniel Oajdea care precizează că astfel conducătorii auto vor fi motivaţi să încheie poliţe RCA.

„Dacă va fi adoptat, va corecta parţial piaţa asigurărilor auto obligatorii din România. Concret, propun modificarea Legii 136/1995 a asigurărilor şi reasigurărilor, astfel încât asiguratorul să deconteze direct titularului poliţei eventualele daune pe care acesta le are la vehicul atunci când autovehiculul său nu este vinovat de producerea accidentului. Astfel, asiguraţii vor beneficia de o protecţie reală şi sunt motivaţi să încheie poliţe RCA obligatorii la firme care dau dovadă de bonitate şi seriozitate”, a declarat independent Daniel Oajdea, joi, într-o conferinţă de presă, arată Mediafax.

Oajdea a explicat că prin această modificare legislativă se evită situaţiile dificile, în care în cazul unui accident sunt implicate persoane care au maşini înmatriculate în alte ţări sau sunt asigurate la societăţi rău-platnice.

„În prezent, persoana păgubită trebuie să lupte cu diverse firme de asigurări pentru a reuşi să-şi repare autovehiculul. Multe dintre acestea sau întârzie cu procesul de decontare a reparaţiei, sau indică diverse service-uri care fac reparaţii de proastă calitate, decontând mai puţin decât ar fi necesar pentru reparaţia daunei”, a spus acesta.

Mai mult, Oajdea este de părere că actualul sistem nu oferă o competiţie onestă între asiguratori şi facilitează rămânerea pe piaţă a unor firme de asigurări care oferă servicii de proastă calitate şi păcălesc păgubitul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite