Procurorul Remus Damian Budăi, de la Antifraudă la Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Remus Damian Budăi s-a mutat de la ANAF la DNA
Procurorul Remus Damian Budăi s-a mutat de la ANAF la DNA

Fost inspector general adjunct al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de unde a cerut încetarea detaşării, procurorul Remus Damian Budăi a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorul Remus Damian Budăi a promovat interviul organizat pe 29 noiembrie pentru ocuparea unui post în DNA,. Procuror Anticorupţie cu acte în regulă a devenit şi Jean Uncheselu, devenit cunoscut în urma dosarului pe care i l-a instrumentat fostului premier Victor Ponta.

În schimb, procurorul Carmen Lancranjan, care a pierdut alegerile pentru un fotoliu în Consiliul Superior al Magistraturii, a picat interviul pentru un post la DNA.

A renunţat la ANAF

Premierul Dacian Cioloş a decis încetarea, la cerere, la data de 1 decembrie, a numirii lui Remus Damian Budăi, prin detaşare, în funcţia publică de inspector general adjunct antifraudă al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din structura ANAF.

La 8 noiembrie 2016, Remus Damian Budăi a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încetare a detaşării la Direcţia Generală Antifraudă.

Budăi a fost detaşat la ANAF la 10 septembrie 2013, pentru un mandat de trei ani. La 22 august 2016, CSM a dispus prelungirea detaşării procurorului, pentru încă 3 ani, începând cu data de 16 septembrie 2016.

Între timp, Remus Damian Budăi s-a răzgândit şi a cerut să-i înceteze detaşarea, întorcându-se pentru scurtă vreme la Parchetul Capitalei de unde, în septembrie 2013, a plecat către ANAF. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite