Procurorul general: Este o inflaţie de proiecte de modificare a textelor de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că este o inflaţie de modificare a textelor de lege şi că urmăreşte cu atenţie „propunerile care se fac în acest sens”. Declaraţia a fost făcută în contextul în care la Parlament este un proiect de lege care ar dezincrimina parţial conflictul de interese.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a spus la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii că a observat în ultima perioadă o inflaţie de proiecte privind dezincriminarea unor infracţiuni. 

   

„Infracţiunea de conflict de interese a fost incrimiată în anul 2006, pentru că era nevoie de un asemenea text de lege. Noi urmărim cu foarte multă atenţie propunerile care se fac în acest sens, le analizăm şi vom exprima un punct de vedere când va fi nevoie. Sunt multe propuneri, observ că este un fel de inflaţie de proiecte, nu ştim la care să ne referim”, a spus Augustin Lazăr, potrivit News.ro.

Totodată, Lazăr a declarat că deşi sunt multe propuneri de modificare a legilor justiţiei, procurorii nu au niciun fel de temeri că ar putea să fie modificări similare celor din OUG 13 şi se ţin departe de evenimentele emoţionale.

„Noi nu avem niciun fel de temeri, procurorii îşi îndeplinesc misiunea conform rolului lor în societate, se ţin departe de evenimentele emoţionale care au loc, pentru că procurorii trebuie să rezolve la rece problemele juridice ale societăţii”, a declarat Lazăr.

Deputaţii din Comisia juridică au dat, marţi, un raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea articolelor 301 şi 308 din Codul penal prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, aceasta fiind înlocuită cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

Articolul modificat în Comisie arată că "fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, pricinuind prin asta un prejudiciu de interes public, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite