Procuror de la Parchetul General acuzat că a condus sub influenţa alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Dumitru Cismaru, de la Parchetul de la lângă Curtea Supremă, a fost pus sub urmărire penală după ce două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs de acesta. Analizele efectuate după incident au arătat că Cismaru avea o alcoolemie peste limita legală.

Ministerul Public a anunţat marţi că „procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 14 ianuarie 2013, începerea urmăririi penale faţă de numitul Dumitru Cismaru (procuror la Parchetul ICCJ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Potrivit procurorilor, pe 26 decembrie 2012, în timp ce conducea o maşină pe Calea 13 Septembrie din Bucureşti, Dumitru Cismaru a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a accidentat un alt autoturism care circula regulamentar. În urma coliziunii au fost rănite două persoane.

După producerea incidentului, Cismaru a  fost supus unui alcooltest, iar rezultat a indicat o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat. Ulterior, procurorul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge. Rezultatele analizelor efectuate în spital au arătat că, la ora 20.20, procurorul avea o alcoolemie de 1,90 grame la litru de sânge (proba I), iar la 21.20 de 1,70 grame la litru de sânge (proba II).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite