Ion Voicu, fostul comandant al IPJ Olt, aşteptat la audieri în dosarul presupusului viol asupra poliţistei Melania Renghea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul-şef Ion Voicu, pus pe gânduri de acuzaţiile care i-au şifonat imaginea... (Foto: Adevărul)
Comisarul-şef Ion Voicu, pus pe gânduri de acuzaţiile care i-au şifonat imaginea... (Foto: Adevărul)

Comisarul-şef Ion Voicu, fost comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, este aşteptat, astăzi, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor. Audierea va avea loc pe marginea dosarului unde numele lui Voicu este menţionat de poliţista Melania Renghea într-o plângere depusă la DIICOT, plângere în care aceasta a spus că şeful IPJ Olt ar fi “profitat” sexual de ea.

UPDATE ora 11.20:

Ion Voicu a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Parchetul Curţii de Apel Craiova alături de avocatul său, Mariana Ştefan. Înainte să intre la audieri, el a declarat ziariştilor că este nevinovat şi că nu înţelege de ce subordonata sa, Melania Renghea, îi aduce acuzaţiile de viol, hărţuire sexuală şi şantaj.

Fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-şef Ion Voicu, aflat acum în concediu medical, va fi chestionat de procurorii craioveni în legătură cu acuzaţiile aduse de subordonata Melania Renghea de la Balş în scandalul sexual ce a zguduit din temelii IPJ Olt şi Ministerul de Interne. Poliţista a menţionat numele lui Voicu într-o plângere penală depusă la DIICOT Craiova, în care a scris că acesta ar fi “profitat” sexual de ea, alături de fostul şef direct al ei, comisarul Gheorghe Barbu, dar şi alţi poliţişti şi procurori din judeţ. 

Ion Voicu trebuia să se prezinte la o întâlnire cu reprezentanţii ministerului de resort în cursul săptămânii trecute pentru a lămuri situaţia, dar nu a făcut-o, fapt pentru care, în aceeaşi zi, ministrul Radu Stroe a anunţat suspendarea sa din funcţie şi înlocuirea lui cu Mihai Pruteanu din IGPR.

Ex-comandantul IPJ Olt a depus, la rândul său, plângere penală împotriva poliţistei pe care o acuză de denunţ calomnios şi îi cere să probeze afirmaţiile făcute la adresa lui.

Alături de Ion Voicu, tot astăzi au mai fost chemaţi la audieri încă doi ofiţeri din IPJ Olt. Ieri a fost chestionat comisarul-şef Ion Şotea, comandantul postului de poliţie din oraşul Balş unde a lucrat Melania Renghea. Şi numele acestuia a fost menţionat de poliţistă în aceeaşi plângere în care apare şi Ion Voicu.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite