„Prinţesa” Lia face dezvăluiri după fuga din ţară a soţului său: „Paul este nevinovat. Ar vrea să ceară azil politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Tabu.ro
Foto: Tabu.ro

„Prinţesa” Lia a dezvăluit că soţul său, Paul al României, care a fost dat în urmărire internaţională, ar vrea să ceară azil politic.

„Prinţesa” Lia a susţinut, în cadrul unui interviu acordat la Antena 3, că nu ştie în ce ţară se află soţul său după ce a fugit din ţară în urma condamnării la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul Ferma Băneasa, transmite Gândul.ro.

„Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic” „Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru. Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil, ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune (…)”, a declarat „prinţesa” Lia în cursul zilei de miercuri, 30 decembrie, conform sursei citate.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat luna aceasta verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare (condamnare iniţială patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani), israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, Prinţul Paul – trei ani şi patru luni (condamnare iniţială trei ani de închisoare cu suspendare), avocatul Robert Mihăiţă Roşu - cinci ani, iar Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu)– cinci ani. 

Alte şapte persoane au fost condamnate la 4 ani de închisoare cu executare. Este vorba de Ioan Stoian, Apostol Muşat, Nicolae Jecu, Caterina Popa, Niculae Dima, Gheorghe Olteanu şi Valentin Delcea. În fine, cinci persoane, printre care şi jurnalistul Dan Andronic, au fost condamnate la pedepse de închisoare cu suspendare. ÎCCJ i-a obligat pe cei condamnaţi la plata mai multor sume de bani şi a decis că terenurile din Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa revin statului român.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite