Dan Andronic, despre rolul jucat de Florian Coldea şi George Maior în condamnarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Dan Andronic la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Ferma Băneasa”.

În acelaşi dosar, magistraţii ÎCCJ l-au condamnat pe Remus Truică la şapte ani de închisoare, iar israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare. De asemenea, Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, avocatul Robert Mihăiţă Roşu la cinci ani, iar Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) la. cinci ani.

După ce în ziua sentinţei a spus sec că se retrage, Dan Andronic a revenit duminică pe contul său de Facebook cu două întrebări pe care „a evitat” să le formuleze până acum. Ambele fac referire la două persoane care în trecut au avut rol de conducere în SRI.

„De unde ştia pensionarul general SRI Florian Coldea încă din 2019 în ce zi va pleca dosarul de la Curtea de Apel Braşov şi când va ajunge la ICCJ? Dar mai ales la ce complet de judecători va pica, că doar repartizarea este aleatorie... Să fie atât de deştept? Era perioada vacanţei judecătoreşti, venea Crăciunul, total neobişnuită această grabă...”, se întreabă Dan Andronic.

Acesta spune că aceste lucruri le ştie de la un alt inculpat din dosarul „ferma Băneasa” care ar fi stat la un şpriţ cu Florian Coldea.

„De unde ştia, cu 4-5 luni înaintea verdictului, George Maior că <<se vor da pedepse cu închisoarea la toţi cei din dosarul Ferma Băneasa>>? Doar nu mai este director SRI, nu mai primeşte informări şi nu mai trimite plicuri galbene, este doar un "amărât" de ambasador în SUA”, este cea de-a doua întrebare a lui Dan Andronic.

Şi de data aceasta, Andronic spune că a aflat de la un alt „coleg” din dosar că Maior s-a exprimat în acest „într-o discuţie relaxantă, într-un cerc de prieteni”.

Mai departe, Dan Andronic scrie că judecata s-a transformat „într-o reglare de conturi, Legea devenind doar accesoriul care-i face să arate mai frumoşi în fiecare dimineaţă, când se duc la bărbierit. Sau la întins fondul de ten.”

Andronic spune că stă la dispoziţie oricărui organ care doreşte să facă o anchetă penală în baza afirmaţiilor sale, putând indica locuri, date, persoane, „mai mult sunt gata să fac şi testul cu detectorul de minciuni.”

Citeşte şi:

Dosarul „Ferma Băneasa“ rămâne fierbinte şi după sentinţa finală

Dosarul „Ferma Băneasa”, la final. Remus Truică şi israelienii merg la închisoare. Ce pedeapse au primit „Prinţul” Paul şi Dan Andronic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite