Primul transport cu ajutoare umanitare trimis din România pentru populaţia siriană a fost primit la Beirut

0
Publicat:

Primul transport cu ajutoare umanitare pentru populaţia siriană, trimis din România, a fost primit marţi la Beirut, a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul României în Siria, Dan Sandovici.

Ambasadorul României în Siria a fost prezent la primirea ajutoarelor. FOTO Dan Sandovici
Ambasadorul României în Siria a fost prezent la primirea ajutoarelor. FOTO Dan Sandovici

Transportul conţine saltele, pături, haine de iarnă şi conserve.

Dan Sandovici a fost prezent la primirea ajutoarelor alături de consulul României în Liban, Cosmin Herţanu, şi de Daniel Hye, reprezentant al Directoratului General al UE pentru managementul urgenţelor - „Emergency Management and rescEU” (DG ECHO).

Potrivit diplomatului român, alte două transporturi sunt planificate să ajungă în Siria în următoarele zile. De asemenea, trei avioane cu aceleaşi materiale sunt trimise la Gaziantep, în Turcia, pentru a fi trimise în ajutorul populaţiei din nord-vestul Siriei.

Amintim că, marţi dimineaţa, două aeronave de transport C-27J Spartan au plecat din România pentru o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei din Siria afectată de cutremurele din data de 6 februarie.

Este vorba de peste 40 de tone care au plecat în ambele părţi ale Siriei, în zona de nord-vest şi în zona care este sub autoritatea Guvernului sirian.

Vorbim de asistenţă umanitară, echipamente - corturi, saltele, paturi, tot ce este nevoie pentru situaţia care este acum în ambele zone din Siria”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, înainte de plecarea aeronavelor de transport.

Misiunea a avut nevoie de undă verde din partea Protecţiei Civile Europene

Misiunea derulată marți se desfăşoară sub egida Protecţiei Civile Europene şi se vor efectua mai multe transporturi care vor distribui cele 40 de tone de echipamente.

De ieri ni s-a dat verde din partea Protecţiei Civile Europene, pentru că facem misiunea sub egida lor şi s-a stabilit că pentru partea unde este Guvernul sirian vor fi predate la Beirut, unde vor fi reprezentanţi ai Naţiunilor Unite şi vor ajunge în Siria la Semiluna Roşie care se va ocupa de distribuirea lor, iar cealaltă (aeronavă - n.r.) o să aterizeze în Turcia, de unde vor fi preluate de Naţiunile Unite - Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, care va răspunde de distribuirea lor echidistantă la populaţia care are nevoie în zona de nord-vest a Siriei”, a precizat Raed Arafat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite