Primele declarații ale Alexiei, fata căreia medicii i-au replantat brațele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexia Tudose, adolescenta de 15 ani căreia i-au fost replantate ambele brațe în urma accidentului de autocar din Pașcani, a fost externată sâmbătă, 31 decembrie, după două săptămâni de spitalizare și șapte operații.

Alexia a fost externată FOTO Captură Digi24
Alexia a fost externată FOTO Captură Digi24

Fata a vorbit pentru prima dată despre ce s-a întâmplat și ce va urma de acum înainte. 

Alexia s-a arătat optimistă că va trece cu bine peste această situație dificilă și a spus că abia așteaptă să-și revadă prietenii: „Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie totul bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă o să fie cel mai bine“.

Alexia a fost externată după două săptămâni
Alexia a fost externată după două săptămâni

Adolescenta se motivează pentru a avea o gândire pozitivă: „Ce-a trecut a fost, dar acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să pot să trec peste astea cu bine”.

Operații maraton

Operațiile la care au fost supusă Alexia Tudose au fost unele maraton. Prima dintre acestea a fost și cea mai dificilă și a durat aproximativ 20 de ore, în urma căreia medicii au reușit să-i pună la loc brațele care i-au fost tăiate în urma teribilului accident.

Restul de intervenții au durat între două și zece ore. Alexia va trebui să urmeze câte două ședințe de kinetoterapie pe săptămână.

Își va putea folosi ambele brațe în cel mult un an

Medicii susțin că fata își va putea folosi ambele brațe în cel mult un an și spun că evoluția a fost surprinzător de bună. „Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Cu siguranţă acest copil va recupera şi celelalte funcţii motorii la mâna dreaptă şi mâna stângă. Într-un interval de 8-12 luni apreciem că acest copil va recupera mare parte din funcțiile motorii ale mâinilor”, a precizat medicul Sidonia Susanu.

„Încheiem anul cu cea mai mare bucurie posibilă“

Părinții sunt extrem de bucuroși. „Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare şi se pare că încheiem anul cu cea mai mare bucurie posibilă. Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă”, a mărturisit Valentina Tudose, mama Alexiei, pentru Observator News.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite