Autocar cu membri ai unui ansamblu folcloric, răsturnat lângă Paşcani: 25 de persoane au ajuns la spital

0
Publicat:

Un autocar în care se aflau 35 de membri ai unui ansamblu folcloric, care se deplasau la un festival de sezon, s-a răsturnat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în apropiere de municipiul Paşcani, potrivit Agerpres.

Ecipajele de intercenție au găsit mai multe persoane accidentate. FOTO ISU Iași
Ecipajele de intercenție au găsit mai multe persoane accidentate. FOTO ISU Iași

Planul Roşu de intervenţie a fost activat la 00.05 şi dezactivat la ora 01.35.

25 de persoane - 12 minori şi 13 adulţi - au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"La ora 00,03 a fost primit un apel prin SNUAU 112 pentru a semnala că un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Paşcani, dintre care zece au nevoie de îngrijiri medicale. Au intervenit forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Inspectoratului. În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane. Două dintre ele au fost duse la Spitalul pentru Copii 'Sf. Maria' Iaşi. Din totalul persoanelor, 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, SMURD, ISU şi Poliţie, dar şi o autospecială de descarcerare grea.

doi copii în stare gravă au fost transportaţi de la SAJ la Spitalul ''Sf. Maria'' din Iaşi.

''În total la Iaşi au fost transferate șapte persoane'', a spus Diana Cimpoeşu”, coordonator SMURD Iaşi,

Autocarul plecase din Botoşani şi trebuia să ajungă la Ialomiţa.

 Amintim că o persoană și-a pierdut viața și alte opt au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat vineri după-amiază în zona localității Nădlac, Arad. A fost activat planul roșu de intervenție.

Tot săptămâna aceasta, o șoferiță a ignorat indicatorul care o obliga să oprească mașina într-o intersecție din Drobeta-Turnu Severin și a izbit un alt autoturism, la volanul căruia se afla o altă femeie. Ambele femei sunt rănite, iar în urma impactului a rezultat avarierea a trei mașini.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite