Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, suspect într-un dosar penal în ultima sa zi de mandat. Care sunt faptele pentru care s-au făcut percheziții

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, aflat în ultima sa zi de mandat, este suspect într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti în care se fac cercetări pentru mai multe fapte şi în care au avut loc, joi, mai multe percheziţii, inclusiv la sediul SC Hale şi Pieţe Ploieşti.

Andrei Volosevici FOTO Andrei Volosevici
Andrei Volosevici FOTO Andrei Volosevici

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Buzău, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pun în executare, joi, 24 octombrie, pe raza municipiului Ploiești și comunei Blejoi, județul Prahova, șapte mandate de percheziție domiciliară.

”Dintre aceste percheziții, una se desfășoară la sediul unei societăți comerciale cu capital de stat, două la locuințele unor persoane fizice și patru la sediile unor persoane juridice și au loc într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de  cumparare de influență, trafic de influență, uzurparea funcției, șantaj, razbunare pentru ajutorul dat justiției și purtare abuzivă.

De asemenea, în perioada mai - octombrie 2021, un alt suspect, în calitate de jurnalist la o publicație online din Ploiești (Cătălin Stavri, spun surse Adevărul), apropiat al primarului municipiului Ploiești, a pretins și primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta în vederea facilitării unui contract de închiriere a unor spații comerciale”, potrivit anchetatorilor.

În aceeași perioadă, același suspect, a pretins si primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăți comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Prahova în vederea încheierii în condiții avantajoase a unui contract de preluare și tratare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricație la o societate comercială.

De asemenea, în continuarea cercetărilor, sunt puse în executare 4 mandate de aducere față persoane care urmează sa fie audiate la unitatea de parchet.

La sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au fost duse la audieri 14 persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite